Noter huzurunda tatil anlaşması

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki 9 berber, pazar günleri çalışmayıp tatil yapmak için noter huzurunda anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KASTAMONU - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki 9 berber, pazar günleri çalışmayıp tatil yapmak için noter huzurunda anlaşma imzaladı.
Bozkurt merkezinde berberlik yapan 9 esnaf, haftanın yedi günü çalışmak istemediklerini belirterek, bir araya gelip anlaşma kararı aldı.
Anlaşmayı da noter huzurunda imzalayan 9 berber, anlaşmadan dönenin 5 bin lira tazminat ödeyeceğine ilişkin de bir cezai yaptırım koydu.
Buna göre, anlaşmayı imzalayan 9 berberden herhangi birisi, dini bayramları takip eden pazar günü haricinde iş yerini açıp tıraş yaparsa diğer meslektaşlarına 5 bin lira para tazminat ödeyecek.
Pazar günleri çalışmama anlaşmasına berberlik yapan, Bilal Bilge, Mustafa Kalyoncu, Osman İnan, Ersin Tunç, Yusuf Çalık, Dursun Tutumlu, İrfan Tunç, Salim Çınar ve Muhammet Şensoy imza attı.
 
Berber Bilal Bilge
 
Anlaşmanın yapılmasına öncülük eden Bilal Bilge, "Bozkurt'ta 9 berberiz. Ailemizle vakit geçiremiyoruz. Gezmeye gidemiyoruz. Misafirlerimiz geliyor, dükkanlarımızı kapatamıyoruz. Bu nedenle böyle bir anlaşma yaptık. Vatandaşlarımız Pazar günü artık Bozkurt'ta tıraş olamayacak" diye konuştu.
Berber İrfan Tunç ise "Pazar günleri bile tatil yapamıyoruz. Ben açmasam müşteri diğer berber arkadaşın açtığını söylüyor. Biz de açmak zorunda kalıyorduk. Bu nedenle böyle bir yöntem düşündük" ifadesini kullandı.