Notu AAA olan ülkelerin durumu iyi

Moody's'e göre, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya'nın notları güvende

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, ülke notu AAA olan ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa ile İspanya'nın notlarının güvende olduğunu duyurdu.

Moody's'in, İspanya dahil ülke notu AAA olan ülkeler ve 'mali olarak daha az sıkıntıda' bulunan Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İsveç'in görünümlerinin değerlendirildiği çeyrek dönemlik raporunda, 'ülke notu AAA olan bütün ülkelerin notları iyi konumlanmış durumda' denildi.

Raporda, ABD ve İngiltere'nin, Almanya ve Fransa'ya göre ülke notunun düşmesine tanıklık etmesinin daha fazla olası olduğuna işaret edildi.

Ülke notu AAA olan ülkelerin borçlarını yönetebilme yetenekleri nedeniyle şimdilik notlarının düşme tehlikesiyle karşı karşıya olmadığına dikkat çekilen raporda, borç ödenebilirlik durumunun İngiltere ve ABD'de ise 'çok gergin' olduğu vurgulandı.

Moody's, birçok ülkedeki resesyon nedeniyle zayıf toparlanma ışığında, hükümetlerin harcama ve vergi düzenlemelerinin, küresel krizin ülkelerin mali durumlarını etkilemesi yüzünden zararın giderilmesinde temel yol olduğunu da açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir