Obama Cumhuriyetçilerle işgücü yaratma zemini arıyor

ABD Başkanı Barack Obama, iş yaratma konusunda Cumhuriyetçilerle birlikte hareket edeceklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, bu yılki önceliği olan iş yaratma ve bütçe açığını azaltma konusunda, Kongre'nin Cumhuriyetçi kanadıyla ortak zemin yaratmaya çalıştı.

Beyaz Saray'da Kongre'nin her iki kanadının liderleriyle buluşan Obama, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, işgücüyle ilgili paketin Kongre'den çabuk geçmesi için "aşamalı ciddi adımlar" atılabileceğini söyledi.

İlk tasarının güven tesis etmeye yardım edeceğine inandığını belirten Obama, bunun diğer düzenlemeler konusunda da Kongre'nin harekete geçmesine imkan tanıyacağını bildirdi. Obama, bu konuda başka fikirler de olursa, bunları değerlendireceğini kaydetti.

İki partinin, küçük işletmeler için sermaye kazancı vergisinin ortadan kaldırılması gibi bazı konularda aynı fikirde olduğunu hatırlatan Obama, tüm tarafların küçük işletmelere kredi veren halk bankalarına sermaye sağlayacak mekanizma üzerinde de anlaşmaya varacaklarını umduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi'nden geçtiğimiz yılın Aralık ayında geçen 155 milyar dolarlık iş tasarısı, Senato'dan hala geçmedi. Obama, aynı grupla 25 Şubat'ta da sağlık reformunu görüşmek için bir araya gelecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir