Odalar Birliği, Alman vizesinde 'söz' aldı

Rifat Hisarcıklıoğlu, Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Wolf Ruthart Born ile vize konusunu konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da yerleşik Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın Başkanı Franz Koller, Köln'de yerleşik Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın Başkanı Dr. Von Leoprehting ve Yönetim Kurulu Üyesi Engin Koyuncu ile birlikte daha önce Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi olarak da görev yapan, Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Wolf Ruthart Born'u, Berlin'de ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Türk-Alman ekonomik ilişkileri değerlendirildi ve her iki odanın çalışmalarının, karşılıklı ilişkilerin gelişmesi bakımından oldukça önemli olduğuna vurgu yapıldı.
Ziyarette Almanya'nın vize uygulaması konusu da gündeme geldi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk işadamlarının Alman vizesi alma konusunda çok fazla sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Wolf Ruthart Born da "Vizeyi kaldıramayız ama işlerin kolaylaşması için her şeyi yapmaya hazırız" mesajı verdi. Kendi büyükelçiliği döneminde Türkiye'de Alman Konsoloslukları önündeki vize kuyruklarının son bulduğunu hatırlatan Dr. Wolf Ruthart Born, bazen haftalarca vize için beklenildiğinin hatırlatılması üzerine, "Vize konusunda bir sorununuz olursa beni hemen haberdar edin. Çözümlenmesi için elimden geleni yaparım" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

Bu konularda ilginizi çekebilir