Ödüller sahiplerini bekliyor

Altın Top, Altın Ayakkabı, Altın Eldiven, En İyi Genç Futbolcu ve FIFA Fair Play ödülleri sahiplerini bulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 2010 Dünya Kupası'nda şampiyon olacak takımın yanı sıra, her kupada verilen ödüllerin sahipleri de merakla bekleniyor.

Her Dünya Kupası'nda olduğu gibi, bu kupada da "Altın Top", "Altın Ayakkabı", "Altın Eldiven", "En İyi Genç Futbolcu" ve "FIFA Fair Play" ödülleri sahiplerini bulacak.

Kupa sonunda verilecek ödüller şöyle:

Altın Top Ödülü

Adidas'ın sponsorluğunda verilen Altın Top ödülü, kupanın en iyi futbolcusuna veriliyor. FIFA'nın bugün açıklayacağı kısa listede yer alan isimlerin final maçının bitimine kadar medya mensuplarınca oylanması sonucunda, Altın Top sahibini bulacak. 2006 Dünya Kupası'nda bu ödülü, Fransız Zinedine Zidane almıştı.

Altın Ayakkabı Ödülü

Adidas'ın sponsorluğunda verilen Altın Ayakkabı ödülü, Dünya Kupası'nın gol kralına verilecek. Birden fazla futbolcunun gol sayısı eşit olursa, bu ödülün sahibi, en fazla asist yapan futbolcu olacak. Asistler de ödül sahibini belirleyemezse, en az süre oynayan futbolcu, Altın Ayakkabı'yı evine götürecek. 2006 Dünya Kupası'nda bu ödülü, Alman Miroslav Klose almıştı.

Hyundai En İyi Genç Futbolcu Ödülü

Dünya Kupası'nın ana sponsorlarından Hyundai tarafından verilecek bu ödül, 1 Ocak 1989 tarihinden sonra doğan en etkileyici futbolcunun olacak. Ödülün sahibi, FIFA Teknik Çalışma Grubu'nca belirlenecek. 

Altın Eldiven Ödülü

Adidas'ın sponsorluğunda, kupanın en iyi kalecisine verilecek Altın Eldiven ödülünün sahibi de FIFA Teknik Çalışma Grubu tarafından belirlenecek. Daha önceki kupalarda bu ödülün sahipleri Michel Preud'homme, Fabien Barthez, Oliver Kahn ve Gianluigi Buffon olmuştu.

FIFA Fair Play Ödülü

FIFA Fair Play Ödülü, ikinci turdan itibaren geçerli olmak üzere, kupanın en disiplinli takımına verilecek. 2006 Dünya Kupası'nda bu ödülü Brezilya ve İspanya aldı.

Budweiser Maçın Adamı Ödülü

Bu ödüllerden başka, kupa tarihinde ilk kez bu yıl her maçın ardından "Budweiser Maçın Adamı Ödülü" sahiplerini buldu. Her maçın adamı, dünyanın dört bir yanından maçı izleyen futbolseverlerin internet üzerinden oylaması sonucunda belirlendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir