Öğretmen ailelerine 10 bin lira yardım

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin ailelerine ilk aşamada 10 lira yardım yapılacağın açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin ailelerine ilk aşamada 10 lira yardım yapılacağın açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Van ve Erciş'teki büyük depremde 64 öğretmenin hayatını kaybettiğini, halen haber alınamayan öğretmenler olduğunu söyledi.

"Enkaz altındaki öğretmenlerin kesin sayısını bilemiyoruz" diyen Bakan Dinçer, "42 öğretmenin stajyer öğretmen olması nedeniyle ailelerine maaş bağlanmayacağı" iddialarına "Konuyla ilgili yasal düzenleme yapılabilir. Milli Eğitim Vakfı hem ölen öğretmenlerin ailelerine hem de yaralı öğretmenlere ilk etapta bayram öncesi 10 bin lira destek sağlayacak" ifadeleriyle yanıt verdi. Dinçer, Van’a 800 öğretmen atanacağını ve mağdur olan öğretmenler ile ailelerinin rehabilite edileceğini de kaydetti.

1999'dan sonra yapılan binaların daha iyi durumda olduğunun gözlemlendiğini dile getiren Bakan Dinçer, şöyle konuştu:

"Van'da 446 okulumuzun 429'unda eğitim-öğretim yapabilecek durumdayız. 14 okul ağır hasarlı kullanılamayacak durumda. Riskli okullarda eğitim yapmamaya karar verdik. Van’da eğitim-öğretimin 14 Kasım’da başlayacak. Prefabrik okullar 14 Kasım’a yetişecek. Okul yapmak isteyen vatandaşlarımıza orada yer gösteriyoruz. Bayramdan sonra Van’daki ilk derslere vaktiyle öğretmenlik yapmış ünlü isimler girebilir. 14 Kasım’da ilk dersi daha önceden öğretmenlik yapmış ama şimdi sanatıyla önde duran sanatçılarımızın vermesi güzel olur. İlk derslerden birinde ben vermek istiyorum. Aklımda isim yok, ama kapımız herkese açık."

Bu konularda ilginizi çekebilir