Öğretmenlerin tatili kısalıyor

Bakan Dinçer, öğretmenlerin yazın en az bir ay süre ile eğitime tabii tutulacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Öğretmenler üç ay boyunca tatil yapmayacak. Öğretmenler, yazın en az 1 ay süre ile eğitime tabii tutulacak.

TRT Haber'e konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin 3 ayın tamamında tatil yapmayacaklarını belirterek, "İhtiyaç duydukları kadar tatil için zaman ayıracağız ama onun dışında bir eğitim programı yapacağız. En az 1 ay süre ile öğretmenlerimizi eğitime tabii tutacağız. Onun için de hazırlık yapıyoruz" dedi.

 

Öğretmen yeterliliklerini tespit etmeyi planladıklarını kaydeden Dinçer, şöyle konuştu:

"Bu bazen yanlışlıkla performans diye tabir ediliyor. Bu yanlış bir kavram. Biz öğretmenlerin performansını tespit etmeyeceğiz. Böyle bir çalışmamız ve çabamız olmayacak. Ama öğretmenin yeterliliğini ve öğretmenin geliştirilmesini esas alacağız. Öğretmenin mevcut başarısını tespit ettikten sonra, o alandaki ideal yapıyı göreceğiz, aradaki mesafeyi kapatacak bir eğitim programı mutlaka düzenleyeceğiz. Yaz aylarında öğretmenlerimiz üç ay boyunca tatil yapmayacaklar. Eğer saygınlık kazanacaksak, bunun da böyle olması gerektiğini onlar da kabullenmeliler."

 

Bunu her öğretmeni değişik illere, tatil beldelerine taşıyarak yapmayacaklarını ifade eden Dinçer, "Herkesi kendi ilinde, kendi ilçesinde, az önce bahsettiğim gündemle yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir