OHAL 3. kez uzatılıyor

Bakanlar Kurulu, MGK'nın OHAL'in uzatılması tavsiyesine onay verdi. OHAL TBMM'nin onaylaması sonrası 3 ay daha uzayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sürerken yaptığı açıklamada olağanüstü halin uzatılması için Milli Güvenlik Kurulu (MGK) önerisini onayladıklarını açıkladı. 

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, saat 20.35'te basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 50 dakika sürdü.

Toplantıdan sonra  yapılan yazılı açıklamada, "Yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır."  ifadeleri kullanıldı.

Bakanlar Kurulu toplantısında, MGK'nın OHAL tavsiyesi kararının ele alındığını belirten Kurtulmuş, "19 Nisan 2017 saat 01.00'den itibaren olağanüstü halin 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin, TBMM'ye konunun arz edilmesi yazısı kaleme alındı." dedi.

OHAL'in uzatılması TBMM'de onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Normal şartlarda OHAL, 19.04.2017 (çarşamba) tarihinde sona erecekti. 

'Mantık bakımından doğru değil'

Kurtulmuş, yapılan seçimin bir parti seçimi olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"16 Nisan'da Türkiye, milletvekili seçimi ya da belediye başkanı seçimi yapmadı. Yani şu oy şu partinin oyu, bu oy şu partinin oyudur diyemeyiz. Dolayısıyla herhangi bir şekilde bu sonuçlarla herhangi bir partinin falanca seçimde aldığı sonuçların kıyaslanması siyasi mantık bakımında doğru değildir."