ÖİB, Van'daki taşınmazı Demirtaşlar'a sattı

İhale, 10,17 milyon TL'ye Demirtaşlar Gıda Tarım Ürünleri'nin üzerinde kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ye (TTA) ait Van İsmetpaşa Mahallesindeki bin 742,01 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile bu taşınmaz üzerinde bulunan binaların 10 milyon 178 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Demirtaşlar Gıda Tarım Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne satılmasına karar verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, mülkiyeti TTA'ya ait Van'ın merkez ilçesi İsmetpaşa Mahallesinde bulunan ve tapunun 938 ada, 42 parsel numarasında kayıtlı bin 742,01 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile bu taşınmaz üzerinde bulunan binaların "satış"  yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla, TTA tarafından 18 Aralık 2009'da yapılan ihalenin sonuçları dikkate alınarak; ihale konusu taşınmazın 10 milyon 178 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Demirtaşlar Gıda Tarım Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ihale şartnamesi çerçevesinde satılması uygun bulundu.

İhale üzerinde kalan Demirtaşlar Gıda Tar. Ürn. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti'nin peşinatı ödememesi ve/veya verilecek süre içinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya talep edilen kesin teminatı getirmemesi ve/veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatı idare lehine irat kaydedilerek, söz konusu gayrimenkul ihalede ikinci en yüksek teklifi veren Abdullah Balkaş'a 10 milyon 50 bin lira bedelle satılacak.

Balkaş'ın da ihale şartnamesinin öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatı idare lehine irat kaydedilerek ihale iptal edilecek.

Bu arada, kararda satış sözleşmesi ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ve satış sözleşmesinin imzalanması, tapu devri ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında TTA'nın yetkili kılındığı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir