Oktay Vural: Çiçek, yargısal süreci engelledi

MHP'li Oktay Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in dört eski bakan hakkındaki dosyaları okutmayarak, yargısal süreci engellediğini öne sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin dört eski bakan hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "nüfuz suiistimali" iddialarının soruşturulması istemiyle Meclis soruşturma komisyonu önergesi verdiğini belirterek, "Evlere şenlik bir Meclis soruşturması. Bu bakanlar hakkında rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurma, evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma açılması isteniyor. Rüşveti saklıyorlar" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in dört eski bakan hakkındaki dosyaları okutmayarak, yargısal süreci engellediğini öne sürdü.

AK Parti'nin eski bakanlar hakkındaki soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergesini, "görevi kötüye kullanma" ve "nüfuz suiistimali" iddialarının soruşturulması istemiyle verdiğini anlatan Vural, "Evlere şenlik bir meclis soruşturması. Oysa bu bakanlar hakkında rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurma, evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma açılması isteniyor. Rüşveti saklıyorlar" diye konuştu.

"Önerge verildiğine göre dosyaları açmalısın"

Vural, AK Part'nin önergesinin yanında CHP'nin de dört eski bakan için ayrı ayrı Meclis soruşturması önergesi verdiğini anımsatarak, "5 önerge verildiğine göre, artık TBMM'ye yaptığınız sunuşla resen bu incelemeyi açmak zorundasınız. Meclis Başkanı'na sesleniyorum, yaptığınız iş yanlıştı. Sunuşta '55 milletvekilinin önergesi olmadan işlem başlatamam' diyorsunuz. Önerge verildiğine göre, bu evrakları artık açma zorunluluğunuz vardır" dedi.

"Ülkücülük, işaret yapmakla olmaz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ordunun Suriye'ye sokulabileceğine ilişkin iddiasına yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Suriye'de Süleyman Şah türbesinin olduğu yer Türk toprağı. Bu toprağa yönelik bir şey olursa herkesin bir ve bütün olması lazım. Bayrağımıza, askerlerimize saldırılsa müdahale edecek tabii. Oradaki toprak benim, bayrak namusum. Böyle hassas konuları dar politikayla değerlendirmek doğru değil. Suriye'ye müdahale değil, türbemizi korumak şeklinde olacaktır" dedi.

Oktay Vural, Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'daki seçim çalışmalarında "bozkurt" işareti yaptığının görüntülendiğinin belirtilmesine karşılık da "Kendi siyasi anlayışlarını topluma sunamadıkları için toplumun güvendiği simgeleri siyasi araç olarak kullanmaktan kaçınmıyorlar. Ülkücülük, işaret yapmakla olmaz, sen o işaretin anlamını biliyor musun? Simgemizi kullanmaları acziyet içinde olduklarını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. 

O da demek ki Bozkurtlara yaklaşıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde partisinin seçim iletişim merkezini ziyareti sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik saldırının sorulması üzerine Bahçeli, saldırı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını bildirdi.

Bahçeli, "Bu olayların son günlerde gelişmesi dikkat çekicidir. İktidara düşen, sorumluluk çerçevesinde yakalanmış olanların kimler olduğuna, ne maksatla yapıldığına yönelik kamuoyunu bilgilendirmelerinde yarar var" dedi. 

Ayrıntılı bir bilgiye sahip olmadıklarını da dile getiren Bahçeli, gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'daki seçim turu sırasında "bozkurt" işareti yapmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Bahçeli, "O da demek ki bozkurtlara yaklaşıyor" yanıtını verdi.

Hakkında fezlekeler bulunan dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu kurulması önerisini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Bahçeli, "Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üzerine kesinlikle gidilmesi gerek. Yapılmış olan çalışma olumlu cevap bulsaydı daha iyi olurdu ama şimdi Soruşturma Komisyonu'nun kurulması isteniyor. O da kurulsun ama mutlaka sonuna kadar gidilsin" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir