Olay savcı intihar etti

Emekli DGM savcısı Birsen, aracının içinde ölü bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in Narlıdere ilçesindeki otobanda, emekli DGM savcılarından Ahmet Birsen, otomobilinde tabancayla intihar etmiş halde bulundu.

Elde edilen bilgilere, Balçova-Narlıdere ilçeleri arasındaki otobanda, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi önünde yol kenarında park halindeki 35 AE 6400 plakalı otomobilin camının kırılmış olduğunu ve sürücüsünün hareket etmediğini fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi.Olay yerine gelen ekipler, sürücü koltuğunda oturan kişinin sağ elindeki silahla şakağından vurarak intihar ettiğini anlaşıldı.

İncelemeler sonrası, intihar eden kişinin Devlet Güvenlik Mahkemelerinde görev yapan emekli savcı Ahmet Birsen (54) olduğunu belirledi. Otomobilde yapılan aramada herhangi bir not bulunamadı.

Eski Devlet Güvenlik Mahkemelerinde savcılık yapan Ahmet Birsen'in, emekli olmasının ardından Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde noterlik yaptığı, bir süre önce de eşinden boşandığı öğrenildi.

Önemli davalarla ilgilenmişti

Birsen, kapatılan DGM'lerde savcılık yaptığı dönemlerde, kamuoyunda ''Manisalı gençler'' olarak bilinen çoğu lise öğrencisi olan 16 genç hakkında ''yasa dışı örgüt üyesi'' oldukları iddiasıyla açılan dava, ''Balina operasyonu'' olarak bilinen trilyonluk hayali ihracat davası, ''Beyaz önlük'' olarak bilinen SSK'nın dolandırılması davası ve Uşak Cezaevi olaylarıyla ilgili davalarda görev almıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir