Oldu olacak tamamını verelim!

Kredi sınırlamasıyla ilgili 'polisiye tedbir' yorumlarını değerlendiren Özince, "Polisiye derken, basındaki yöntemler uygulanacaksa, yok, teslim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERBİL – İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, kredi hacminin sınırlandırılmasında 'polisiye tedbir' değerlendirmelerini eleştirdi.

Özince, "Polisiye derken, herhalde geriye basındaki gibi gelip götürmek kaldı. Basındaki yöntemler uygulanacaksa, yok, teslim. Munzam karşılıklar artmaya devam etsin. Hatta tamamını verelim" dedi.

İş Bankası şubesinin açılışını gerçekleştirdikleri Erbil'de, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özince, kredi sınırlamasıyla ilgili yorumları da değerlendirdi:

"Polisiye derken, herhalde geriye sanırım basındaki gibi gelip götürmek kaldı. Polisiye derken basındaki yöntemler uygulanacaksa, yok, teslim... Munzam karşılıklar artmaya devam etsin. Hatta tamamını verelim. Bu hakikaten şaka gibi... Polisiye ne tedbir uygulayabilirsiniz ki bir bankaya? Hukuk devletinde değil miyiz? Ne biçim ifadeler bunlar...  Hangi polisiye? Polislik bir şeyimiz varsa yerimizde durduğumuz kabahat zaten... Görevini yanlış yapan bankacıya çok rahatlıkla otorite 'ben bunu uygun görmüyorum' diyebiliyor.  Ama halka açık bir anonim şirketi bu şekilde ele alamazsınız. O zaman Türkiye, yönetişimin doğru düzgün ve güvenilir olduğu bir ülke olmaktan çıkar."

"Bütün sınıfı falakaya yatırmaya gerek yok"

Banka bazında, kredi bazında politikalar değil de genele yönelik politikalar izlendiğine dikkati çeken Özince, "Deniyor ki bazı bankalar veya birtakım el altından bilgiler uçuruluyor. Hep bazı bankalar teşhisi vardır. Bazı bankaya kızılır, bütün bankaya laf edilir. Bazı bankanın bir konusu yetersizdir, bütün bankalara teşmil edilir. Kimin kimden ne şikayeti varsa devletin mekanizmaları bunun gereğini yapmaya müsait. Mahalle hocası mantığıyla bütün sınıfı falakaya yatırmaya gerek yok" diye konuştu.

Irak'ta ciddi büyüyeceğiz

Irak’taki girişimlerini değerlendiren Ersin Özince, "Irak'ta bugüne kadar bizi durduran yegane şey güvenlikti. Bunun da artık adım adım geçildiğini düşünüyoruz. Biz Irak'ta ciddi büyüyeceğiz. Ve burada bir şubeyle gördüğümüz gelişim, kısa zamanda 4-5 şubeye varacak. Biz Erbil, Bağdat, Basra ve Süleymaniye olabilir diye düşünüyorduk. Buna Zaho ve Dohuk da eklendi" diye konuştu.

Irak'ta lisans müracaatlarının olduğunu ifade eden Özince, imkan olursa buradaki teşkilatı Irak bankası şekline dönüştürmeyi istediklerini bildirdi.

Bölgede sigortacılığı yaygınlaştırmayı düşünüyoruz

Bölgede sigorta sektörünü de geliştirebileceklerinin altını çizen Özince, "Biz de istikrar buldukça yakın coğrafyaya girip sigortacılığı yerleştirmeyi, yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Anadolu Sigorta gibi İş Bankası'ndan bir yaş küçük sigorta şirketinin mutlaka bölgede büyümesini istiyoruz" diye konuştu.

Sofia Bank'ta anlayamadığım aksaklıklar oluyor

Rusya'daki Sofia Bank'ın satın alınması sürecine ilişkin Özince, "Bu bankanın alımıyla ilgili bizim kararımızda gevşeme yok, ama anlayamadığım aksaklıklar oluyor. Bu olmazsa başkalarına bakabiliriz" yorumunu yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir