Ölüdeniz semaları paraşütlerle şenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - 13. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin gerçekleştirildiği Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde gökyüzünde pek çok paraşüt olması, güzel görüntüler oluşturdu.

Yamaç paraşütünde dünyaca üne sahip Ölüdeniz'de festival kapsamında beldeye gelen 45 farklı ülkeden yaklaşık 500 paraşütçü, gün boyu yaptıkları atlayışlarla Ölüdeniz semalarını renklendirdi.
Festivale katılan profesyonel akrobasi paraşütçüleri de gösterileriyle izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Yaz sezonun son günlerinin yaşandığı beldede, sıcak havayı fırsat bilen tatilciler de paraşütçülerin iniş yapığı Belcekız Plajı'nda gösterileri izleyip güneşlenme fırsatı buldu.

Festival kapsamında Fethiye Belediyesi Mehter Takımı, Belcekız Plajı'nda gösteri sundu. Gösterinin ardından düzenlenen törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, festivalin adrenalin yüksek hava oyunlarını tanıtmak için düzenlendiğini söyledi.
Babadağ ve Ölüdeniz'in Fethiye turizmi için önemli merkezlerin başında geldiğine dikkati çeken Çalık, Ölüdeniz'e gelen turistlerin huzurlu bir şekilde tatillerini yapıp, ülkelerine dönmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti.

Çalık, festivallerin yenilikleri ve çeşitliği ortaya koyduğunu belirterek, "Plaja dayalı turizm sezonu son günlerini yaşıyor. Ancak Fethiye o kadar güzel imkanlara sahip ki yılın 12 ayı tatil yapılabilir. Tanıtım, mevcut değerleri ortaya koymak ve misafirlerimize keyifli dakikalar geçirtmek için bu tür festivalleri yürekten destekliyoruz" dedi.
Babadağ'da gündemde olan teleferik projesiyle hava oyunlarının daha kolay ve güzel olacağını vurgulayan Çalık, proje konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise festivale destek veren herkese teşekkür ederek, festivalin her geçen yıl daha kapsamlı devam ettiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından, paramotor gösterisi ve Türk Hava Kurumu'nun model uçak gösterisi yapıldı. Gösterileri yerli ve yabancı turistler, ilgiyle izledi.
13. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 23 Ekim'e kadar çeşitli gösteri ve etkinliklerle devam edecek.