Önce kendine bak, sonra Mısır'a Suriye'ye akıl ver

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın önce kendine çekidüzen verip ülke vatandaşlarının durumuna baktıtan sonra başka ülkelere akıl vermesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine çekidüzen vermesini isteyerek, "Çok hırçın olmaya, konuşmasını bilmeme haline, omuzu düşük yürümesine, milleti azarlamasına gerek yok. Şöyle bir kendine baksın, etrafına baksın, kendisine oy veren partilisine baksın, bir de onun ötesinde halkın arasına girsin AK Partili olmayan vatandaşın haline baksın. Ondan sonra Suriye'ye akıl versin. Ondan sonra Mısır'a akıl versin" dedi.

Partisinin il başkanlığınca Kastamonu'da düzenlenen mitinge katılmak üzere kente gelen Bahçeli, Tosya ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyerek, vatandaşları selamladı. Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin'i makamında ziyaret eden Bahçeli, burada belediye hizmetleri ile ilgili bilgi aldı. Başkan Şahin'in ziyareti sonunda hediyeler verdiği Bahçeli, daha sonra Belediyenin de olduğu Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Kararı siz vereceksiniz

Ortadoğu'nun, Müslüman ülkelerin bulunduğu bir coğrafya olduğunu ama yıllardan beri bölgeyi diktatörlerin yönettiğini, Baas Partisi özentilerinin yönettiğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşünün, bir ara 23 yıl Tunus'ta iktidar olan Tarık Bin Ali, 23 gün içinde gitti. Mısır'da 31 yıl diktatör olarak devlet başkanı olan Hüsnü Mübarek, sadece ve sadece Hürriyet Meydanı dedikleri bir meydanda halkın 18 gün toplanması sonrası istifa etmek durumunda kaldı. Yani 18 günde bombalar patlamadı. Halkla Mısır Emniyet güçleri, Silahlı Kuvvetleri arasında bir çatışma olmadı. İktidar taraftarlarıyla muhalefetler arasında bir kavga yaşanmadı. Bir meydanda 18 gün durdular, 31 yıllık iktidar devrildi. Şu an Yüce Divan'da yargılanıyor.

43 yıl Kaddafi iktidarı da bakın Libya'yı ne hale getirdiler. 25 bin insanımızın yani bizim insanımızın ekmek kapısı olan ve Libya'nın gelişmesine katkı sağlayan o insanlarımız ve müteahhitler şimdi çok büyük sıkıntı içerisindeler. Ama esas acıyı Libya halkı çekiyor. Orada aşiretlerle Kaddafi kuvvetleri arasında çatışma devam ediyor.

Burnumuzun dibinde Suriye'yi görüyorsunuz. Çok önemli gelişmeler var. Bir cuma namazı sonrası ortaya konan eylemlerle yaklaşık 100 kişi hayatını kaybediyor. Yani bu bölgede bir şeyler oluyor. Ama olurken Mısır'da halk iktidarı istemedi, yerine gelen halk olmadı. Kim oldu? Silahlı Kuvvetlerin konseyi oldu. Tunus'ta iktidarı yıkan halk, yerine gelen Tunus Silahlı Kuvvetlerinin mensupları. Yarın bir başka yerde de böyle. Ama bütün bunların olduğu bir Türkiye'de şimdi birileri kalkıyor, 'şunları şunları yapmazsanız Tunus'a ve Mısır'a benzersiniz, size kıyamet gününü gösteririm' diyor ve tehdit ediyor."

Kadına yönelik şiddetin kontrol edilemez durumda olduğunu, bir kaç yıl içinde 300 kadının katledildiğini vurgulayan Bahçeli, "Şimdi bütün bunların hepsi televizyonda seyrettiğiniz Recep Tayyip Erdoğan'ın ballandıra ballandıra anlattığı ve TOKİ aracılığıyla 100 tane, 120 tane temel atma töreni gerçekleriyle bir arada uyuşuyor mu uyuşmuyor mu? Takdir sizlerindir. Kararı siz vereceksiniz" diye konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir