Önce Sarıgül'ün CHP'ye üye olması gerekiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı tartışmalarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylığına ilişkin, "Önce sayın Sarıgül'ün CHP'ye üye olması gerekiyor. CHP'ye üye olduktan sonra, yetkili kurumlar Mustafa Sarıgül'ün adaylığını değerlendirecektir" dedi.

Akkaya, partisinin Kastamonu İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kentin hak ettiği konuma gelmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. 

Türkiye'nin dış politika ile demokrasi ve özgürlüklerle ilgili sıkıntılarının artarak devam ettiğini dile getiren Akkaya, dış politikadaki yanlışlıkların vatandaşları etkilemeye başladığını söyledi.

Akkaya, yanlış dış politika uygulamaları yüzünden Lübnan'da iki Türk pilotun kaçırıldığını savunarak, Suriye'ye olan uygulamalar nedeniyle de her gün Suriye sınırındaki vatandaşların hayatlarını birer birer kaybettiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kaç çocuk yapılacağından, nasıl yaşayacakları ve nasıl giyineceklerine kadar her şeye karıştığını" iddia eden Akkaya, şöyle devam etti:

"Bir sporumuza karışmıyorlardı. Şimdi spora da karışmaya başladılar. Nasıl tezahürat yapılacağından, futbol maçının nasıl izleneceğine de karışılmaya başlandı. Bu da demokrasilerde baskıcı uygulamaların bizi nereye götüreceğinin bir göstergesi. Bunları aşmak için CHP olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Demokrasi ve özgürlükler, hepimize her şeyden çok lazım. Su ve hava gibi ihtiyaç duyduğumuz bir alan ama bu eksiklikleri gidermek için CHP olarak AKP'ye yaptığımız bütün öneriler, ellerinin tersiyle geri çevriliyor."

Akkaya, AK Parti'nin meclisteki yeni dönemde yaşadıklarından ders çıkartacağını umduğunu ifade ederek, "CHP olarak, AKP'nin demokrasi ve özgürlüklerin gelişmesi için mecliste sunacağı her türlü öneriye destek vereceğimizi en başından beri söylüyoruz ama ne yazık ki AKP, bizim bu önerilerimizi kale almıyor. Umudumuzu koruyoruz. Bu konuda mücadelemizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. 

"Sarıgül'ün CHP'ye üye olması gerekiyor"

Akkaya, gazetecilerin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine, yerel seçimlerin 2014 yılının mart ayında sadece İstanbul'da değil, bin 300 seçim bölgesinde yapılacağını söyledi.

İstanbul'un CHP için çok önemli olduğunu vurgulayan Akkaya, "Mustafa Sarıgül başarılı bir belediye başkanı. Elbette onun da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olma hakkı var ama ilk önce sayın Sarıgül'ün CHP'ye üye olması gerekiyor. Kapımız Mustafa Sarıgül'e açık ama onun yapması gereken CHP'ye üye olmaktır. CHP'ye üye olduktan sonra, yetkili kurumlar Mustafa Sarıgül'ün adaylığını değerlendirecektir" diye konuştu.

Akkaya, aday belirleme süreciyle ilgili bir soru üzerine de eylül ayının sonuna doğru bütün yörelerde, hangi yöntemle başkan adaylarının tespit edileceğinin açıklanacağını kaydetti.