Önce yatırım yapın sonra kanun isteyin

Erdoğan, "Turistik iller sadece 5 tane ile mi sınırlı" diyerek Meslek Birliği Yasası isteyen turizmcilere "Önce yatırım yapın sonra kanun isteyin" diye seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Doğu illerinde yapılan altyapı yatırımlarını, duble yolları ve havaalanlarını anımsatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  "Turistik iller sadece 5 tane ile mi sınırlı" diyerek Meslek Birliği Yasası isteyen turizmcilere "Önce yatırım yapın sonra kanun isteyin" diye seslendi.

Bilkent Otel'de düzenlenen Otelciler Federasyonu'nun Genel Kurulu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan turizmcilere 'Doğu illerinde otel yok' fırçası attı.

Hafta sonu Muş ve Bitlis'te toplu açılış törenlerine katıldığını belirten Erdoğan,  uzun yıllar bu bölgeye yatırım yapılmadığını, bu bölgeler için gerçekçi kalkınma planları hazırlanmamış olduğunu söyledi.

Erdoğan bu bölgedeki tarihi eserlerin tüm dünyada insanları cezp edecek nitelikte olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Bizim Türkiye'deki turizm destinasyonumuz acaba 5 tane il mi? İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Aydın. Buralar mı? Bunun dışında bizim güçlü destinasyonlarımız yok mu. Bir tane Bitlis'te otel yok. Otelciler birliği güzel. Hadi Kanunu çıkaralım güzel. Yapın arkadaşlar ondan sonra kanun isteyin. Kusura bakmayın. Önce adımları atacaksınız. Biz bu adımları göreceğiz. Ama adımları atmadan burada kuru kuruya vaatte bulunmakla bu iş olmaz. Biz otelcilere de turizme de en önemli desteği dönemimizde verdik. Hiçbir dönemde olmadığı kadar verdik. Bunu kimse inkar edemez. Şimdi gerçekleri konuşacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir