Önemli kararların alındığı KHK'lar yürürlükte

Yayımlanan 2 KHK ile İçişleri ve Dışileri Bakanlıklarında, TSK ve Emniyet'te birçok personel ihraç edilirken, 38 bin kişi cezaevinden tahliye edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OHAL kapsamında iki yeni Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. KHK'lara göre, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarında, BTK ve emniyette yeni ihraçlar olduğu, Genelkurmay Başkanının atamasını Cumhurbaşkanı'nın yapacağı belirtildi. FETÖ ile irtibatı bulunan kamu personelinin görevlerine son verildi.

FETÖ ile irtibatlı olan çalışanlar ihraç edildi

OHAL kapsamında çıkarılan 670 sayılı KHK ile FETÖ'ye aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olan 2 bin 692 kişinin memuriyeti sona erdi.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 670 sayılı kanun hükmünde kararnameyle, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olan 196 personel kamu görevinden, 112 personel Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, 24 personel Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatından, 2 bin 360 personel de Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından çıkarıldı, bu kişilerin memuriyetleri sona erdi.

2010 KPSS'yi hukuksuz kazananların sınavları iptal edilecek

KPSS'nin 2010'da uygulanan genel yetenek ve genel kültür sorularını hukuka aykırı şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

670 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam edecek ancak bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

TİB kapatıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Kurum ve Kuruluşlara İlişkin Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatıldı, Telekomünikasyon İletişim Başkanı'nın ve TİB'de görevli daire başkanlarının görevleri sona erdi.

TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilotlar geri dönebilecek

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı KHK'yla herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.

38 bin kişi tahliye edilecek

Adalet Bakanı Bozdağ, yeni kanun hükmünde kararname ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceğini bildirdi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 105/A'daki koşullu salıverilmeye dair "bir yıl" ibaresinin "iki yıla" çıkarıldığını ifade eden Bozdağ, buna göre, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmının, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak infaz edilebileceğini, bunun bir yıl erken tahliye anlamına geldiğini kaydetti.

4 bin hakim ve savcı kadrosu ihdas edildi

671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Adalet Bakanlığı taşra teşkilatı için 4 bin hakim ve savcı kadrosu ihdas edildi.