Önemli sınav veriyoruz, euroyu güçlendirmeliyiz

"Bu sadece bizim paramızla ilgili bir durum değil" diyen Merkel, euronun bir para biriminden çok daha fazla anlam ifade ettiğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın önemli bir sınav verdiğini ve euroyu güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Merkel, televizyondan yayınlanacak yeni yıl mesajında, "Avrupa, bu aylarda büyük bir sınavdan geçiyor. Euroyu güçlendirmeliyiz. Bu sadece bizim paramızla ilgili bir durum değil. Euro bir para biriminden çok daha fazla anlam ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Merkel, "Birleşik Avrupa, barışımızın ve özgürlüğümüzün garantörüdür. euro bizim refahımızın temelidir. Almanya'nın Avrupa'ya ve ortak paramıza ihtiyacı bulunuyor. Hepimizin iyiliği ve dünyadaki büyük sorunların üstesinden gelebilmek için biz Almanlar, bazı zamanlarda çok zor olsa da sorumluluklarımızı üstleniriz" dedi.

Bu yılın Almanya için iyi bir yıl olduğunu ifade eden Merkel, Almanya'nın krizden güçlenerek çıktığını, gelecekte de güçlü olduklarını kanıtlamaları gerektiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir