”Önümüzdeki dönem CHP'nin dönemi olacak”

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin geleceğinde bir yıldız gibi parlayacağı dönem olacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAMSUN - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin geleceğinde bir yıldız gibi parlayacağı dönem olacaktır" dedi.

Baykal, parti otobüsü ile geldiği Samsun'da il girişinde aralarında CHP Samsun milletvekilleri Haluk Koç ve Suat Binici'nin de yer aldığı çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Seçim otobüsünden partilileri selamlayan Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Atakum Belediye Başkanı seçilen Metin Burma'yı makamında ziyaret etti.

Burma'ya teşekkür eden ve başarılı olacağına inandığını söyleyen Baykal, "Siz hem Atakum'a hizmet edeceksiniz hem de diğer beldelerinizde yaşayan insanlara sosyal demokrat belediyeciliğin ne kadar başarılı, ne kadar güzel olabileceğinizi göstereceksiniz. Sizi örnek alarak oralardaki insanlar da Cumhuriyet Halk partili belediye başkanlarına destek verecekler. Önümüzde bir genel seçim var bu seçime en büyük katkınızı buradaki çalışmalarınızla yapacaksınız" dedi.

Daha sonra belediye binasının balkonundan vatandaşlara seslenen Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde iktidarın oylarının gerilerken CHP'nin oylarının arttığını ifade etti.

Yeni bir döneme girildiğini söyleyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"29 Mart'ta bir dönem kapanmadı, bir dönemin hesabı görülüp bitirilmedi, 29 Mart'ta yeni bir dönem açıldı, yeni bir devir açıldı. 29 Mart bir dönemin bitişinin değil, yeni bir dönemin başlangıcının işaretidir. Bu dönemin nasıl bir dönem olması gerektiğini biliyoruz, bunu en iyi şekilde o dönem haline birlikte dönüştüreceğiz. 29 Mart'ta verdiğiniz oylar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sergilediği başarı bütün Türkiye'de bir umut ışığı yakmıştır. Türkiye'nin her yerinde insanlar bir köklü değişimin gelmekte olduğunu, değişimin ayak seslerinin gelmekte olduğunu işitmişler, görmüşlerdir. Yeni bir dönemi 29 Mart'ta milletimiz açtı."

Yerel seçimlerde Samsun'da Atakum Belediyesi'ni kazanmış olmalarına rağmen gerçekleştirmek istedikleri başarıyı yakalayamadıklarını söyleyen Baykal, "Eksik olmayın, Atakum'da yüzümüzü güldürdünüz. Hepinize teşekkür ederim. Ama Türkiye bir bütün, Türkiye gelişiyor, değişiyor, yeniliyor, hiç bir şey olduğu yerde durmuyor. Artık, bir dönem kapanıyor yeni bir dönemin gelmekte olduğu görüldü. Türkiye'nin her yerinde görüldü. Önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nin yükseliş dönemi olacaktır. Önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin geleceğinde bir yıldız gibi parlayacağı dönem olacaktır" dedi.

İktidar geriliyor CHP yükseliyor

Yerel seçimlerin ardından iktidar partisinin gerileyen, oyları azalan bir parti olduğunu söyleyen Baykal, Türkiye'de seçmen sayısının olağanüstü arttığını belirtti. Baykal, "Ama AKP'nin oyları alan olarak da sayı olarak da geçen seçimin altına düştü. Bu gidişin işaretidir. Bu görülmüştür. Bu gidiş görülmüştür. AKP oyları azalan, desteği azalan, gerileyen ve iktidardan uzaklaşmaya başlamış bir parti olarak ortaya çıkmıştır. Bir taraftan CHP de oylarını arttıran, sayısını arttıran, oranını arttıran, Türkiye'nin geleceğinde iddiasını sergileyen bir yükselen parti olarak ortaya çıkmıştır. İktidar geriliyor CHP yükseliyor. Önümüzdeki dönem bu katlanarak devam edecektir" diye konuştu.

"Türkiye'de iktidara sırtını dayayanlar bütün devlet olanaklarını kullanıyorlar. Memleketin namuslu, dürüst evlatları daha en temel haklarını alamıyorlar" diyen Baykal, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkay Saylan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Ergenekon soruşturması kapsamında Saylan'ın evinin aranmasını eleştiren Baykal, şunları söyledi:

"Daha dün Türkiye'nin namuslu dürüst bir aydınını toprağa verdik. Pırıl pırıl bir insan, ömrünü insanlık davasına adamış. İnsanlığın ıstırabını azaltmayı kendisine görev bilmiş, cüzamlıların yüzünü güldürmek için yola çıkmış. Binlerce, on binlerce hastaya çare bulmuş. Onların derdine deva olmaya çalışmış, hayatını onlara adamış. Arkasından çocuklarımızın, gençlerimizin okuması, yetişmesi için olağan üstü büyük gayret sarf etmiş. Binlerce, on binlerce evladımızı, kızlarımızı okutmuş, parası olmayan imkanı olmayan gençlerimizi okutmuş, onları geleceğe hazırlamış, aydınlatmış. Nasıl okutmuş? Devlete ihanet etsinler diye okutmamış. Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıksınlar diye okutmuş, Türkiye'ye sahip çıksınlar diye okutmuş. Hayatının sonunda kanserle bir yandan mücadele ediyor ona rağmen görevini yapmaya çalışıyor, çocuklarının bursu, yurdu için, hastaları için uğraşıyor, canıyla uğraşıyor ama birden bire "Gel buraya diyorlar. Gel buraya, bu kadar iyilik cezasız kalmaz. Gel hesap vereceksin diye sabaha karşı 04.00'da 04.30'da evi basılıyor bütün eşyaları taranıyor. İki de bir geliyor ifade veriyor, bir suçlu gibi izleniyor. Türkiye'de yaptıkları ortada. 70'i geçmiş 75 yaşına yaklaşmış bir hanımefendi. Türkiye'de dürüst namuslu çalışan insana bu muamele, bu hak mıdır? Adalet midir?"

Deniz Feneri davası

Konuşmasında Deniz Feneri davasına da değinen Baykal, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi soyanların namuslu, dürüst insanları dini ile inancı ile aldatıp ramazan mübarek günü kimsesizlere, yoksullara gitsin diye verdiği paraları, zekatları kendi zenginleşmesi için AKP politikasına destek olsun diye televizyon kurdurtmak için şirket kurdurmak için en büyük dolandırıcılığı yapmış Alman mahkemesinin ifadesi ile 'dolandırıcılığı meslek haline getirmiş' olan bu insanlara yönelik ne yapıyoruz? Emniyetimiz ne yapıyor? Savcılarımız ne yapıyor? Polisimiz ne yapıyor? Adaletimiz ne yapıyor. Seyrediyoruz değil mi... Saat 04.30'da Türkan Saylan'ın evini basıyoruz, bu yolsuzluğu yapanlar ellerini kollarını sallayarak serbestçe ortalıkta dolanıyorlar. Hak mıdır? Adalet midir?"

Türkiye'de bir şeylerin değişeceğini tekrar dürüstlüğü hakim kılacaklarını söyleyen Baykal, namuslu, üreten, çalışan, alın teri akıtan insanların yüzünün güleceğini ifade etti.

"Samsun, adına, tarihteki yerine yakışan öncülüğünü yeniden üstlenmelidir, üstlenecektir" diyen Baykal, Samsunlulardan genel seçimlerde destek istedi.

Baykal'a daha sonra Belediye Başkanı Metin Burma tarafından ilçenin anahtarı hediye edildi.

Baykal, ardından da belediye binasında parti yetkilileri ile basın kapalı toplantı yaptı.