OPET, madeni yağ üretimini artıracak

OPET, madeni yağda sahip olduğu yüzde 13 pazar payını yüzde 17'lere yaklaştırmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, OPET'in madeni yağda sahip olduğu yüzde 13 pazar payını yüzde 17'lere yaklaştırmayı hedeflediğini bildirdi.

Ağca, OPET'in madeni yağlar sektöründeki yeni ürünleri "OPET Full Serisi Motor Yağları"nın tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, OPET madeni yağların, OPET'in büyümeyi hedeflediği ve yatırım yaptığı önemli alanlardan birisi olduğunu söyledi.

OPET olarak teknolojiye ve yenilikçiliği her zaman öncelik tanıdıklarını ve yeni Full Serisi Motor Yağları ile sektördeki iddialarını güçlendirdiklerini ifade eden Ağca, OPET olarak 2009'a bakıldığında tüm ekonomik durgunluğa ve sektördeki daralmaya rağmen hızlı ve kontrollü biçimde büyümeye devam ettiklerini belirtti. Ağca, yeni istasyonları, kaliteli ürünleri ve hizmet anlayışlarıyla satışlarını ve pazar paylarını artırdıklarını söyledi.

Türkiye genelindeki istasyonlarının hızla artış gösterdiğini, şu anda 806 tanesi OPET ve 536 tanesi de SUNPET olmak üzere bin 300'ün üzerinde istasyonla hizmet verdiklerini bildiren Ağca, bu yıl büyükşehir odaklı istasyon ağlarını güçlendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Ağca, bugün itibariyle OPET'in yüzde 17'yi geçen pazar payı ile akaryakıt dağıtım sektörünün en önemli oyuncusu olmaya devam ettiğini, ilk çeyrek sonuçlarının da büyüme hedefleriyle paralel olduğunu belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ağca, madeni yağda yüzde 13 olan pazar paylarını, akaryakıttaki paylarına yaklaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Geçen yılki cirolarının 7,3 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini belirten Ağca, bu yıl geçen yılın üstünde bir hedefleri olduğunu kaydetti.

Yeni madeni yağ fabrikası kurulacak

OPET Genel Müdür Yardımcısı Murat Seyhan da OPET'in yeni ürünleri hakkında bilgi verdi.

OPET'in madeni yağ pazarında sürekli büyümesinini temelini yüksek kaliteli ürünlerini en iyi hizmet ile sunma anlayışının oluşturduğunu belirterek, yeni ürünlerle zenginleşen OPET motor yağları ailesinin geldiği son noktada, ürünlerinin içeriğini güçlendirirken ambalajlarını da yenileyerek yeniden yarattıklarını söyledi.

OPET'in şu an 30 bin ton üretimi olduğunu belirten Seyhan, tek vardiyada yıllık 75 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni madeni yağ fabrikasının da TÜPRAŞ Aliağa rafinerisi yanında kurulacağını bildirdi.

Fabrikanın 40 bin metre kare alan üzerine kurulacağını söyleyen Seyhan, toplam yatırım tutarının 20 milyon doların üzerinde olacağını fabrikada 150 kişinin istihdam edileceğini kaydetti. Fabrikanın bu yıl içinde devreye alınmasının hedeflendiği kaydedildi.

OPET'in madeni yağları Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya'da 21 farklı ülkeye ihraç ettiğini belirten Seyhan, bugün geldikleri bu noktanın memnuniyet vereci olduğunu, yeni ürünleriyle birlikte ihracatlarının 20-25 milyon dolar seviyesine ulaşması için çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre OPET'in yeni serisinde FullTech, FullMax, FullLife, FullPro ve FullMaster gibi ürünler binek, hafif ticari ve ağır ticari araçlarda performans ve tam koruma sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir