OR-Gİ Havalimanı ile ilgili hala ses yok

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

ordu@dunya.com

Karadeniz'in merkez şehri Ordu, yıllardır özlem duyduğu yatırımlara kavuşmak için her gelen iktidarın önüne öncelikli olan sorunlarını net bir şekilde koydu. Buna rağmen maalesef gerçekler görmezden gelinmeye devam ediliyor. Ordu ekonomisinin sadece fındık ve memurdan gelen maaşa dayalı olmasından kurtulması gerektiğini, bunun gerçekleşebilmesi için OR-Gİ Havalimanı'nın mutlaka hayata geçmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Bu konuda tüm kesimler de uzlaşmış durumda.

Ordu'nun OR-Gİ Havalimanı konusunda Sayın Başbakan'dan net bir açıklama beklendiğini de tüm kesimler her fırsatta ortaya koyuyor. Çünkü Sayın Başbakan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda OR-Gİ Havalimanı ile samimiyetle ilgileneceğini, etüd çalışmalarının başladığını söylemişti. Aradan uzun zaman geçti. Şimdi Başbakan'ın havalimanına ilişkin etüd çalışmaları hakkında Ordu ve Giresun kamuoyuna bir açıklama yapması gerekiyor. Durum çok açık ortada. Ordu ve Giresun illeri sadece fındıktan ve memurdan gelen parayla dönen bir ekonomiye sahip. Şimdi fındık, hükümetin yeni fındık kararnamesi ile birlikte serbest piyasa koşullarına bırakıldı. Mevcut tablodan şikayetçi olan bölge insanı fındığın serbest piyasaya bırakılmasıyla beraber daha zor günlere düşecek. Burada bölge insanını tek rahatlatacak konu, OR-Gİ Havalimanı'nın yapılış tarihinin artık açıklanmasıdır.

Ordu ve Giresun'un geleceğini turizmde görüyoruz. Turist ve yatırımcı için zaman çok ama çok kıymetlidir. Hiç bir yatırımcı ülkemizde 3 saatlik mesafede yatırım yapmaz. Bir yatırımcı için zamanın çok kıymetli olduğunu düşünürsek, gidiş-geliş 6 saat çok uzun bir zaman.

Ordu'nun yıllardır teşvik kapsamında olmasına rağmen istenilen ölçüde yatırım alamamasının en büyük göstergesi de havalimanının olmayışıdır. Çünkü havalimanı bir ilin dünyaya açılan penceresidir. OR-Gİ Havalimanı yapıldığı zaman Ordu ve Giresun, başta turizm olmak üzere birçok alanda yatırım çekecek. Şehir her yönüyle gelişecek ve kalkınacaktır.

Siz hem bölgeye yatırım yapmayacaksınız hem havalimanını kurmayacaksınız, sonra da fındığı serbest piyasa ekonomisi koşullarına bırakarak mı bölge insanının yüzünü güldüreceksiniz? Ordu ve Giresun halkı sonuna kadar OR-Gİ Havalimanı'na tüm değerleriyle inandı. Bundan sonraki süreçte OR-Gİ'ye inanmayan kaybeder. Ordu ekonomisinin bu gerçeklerle bir yere varamayacağı çok açık. Bazı şeylerin artık gereğini yapmak gerekiyor. Yani zaman, OR-Gİ zamanının geldiğini gösteriyor.

Her zaman söylediğimiz gibi; her şey daha güzel bir Ordu için …

Bu konularda ilginizi çekebilir