Ordu'da akıl tutulmasından çıkmak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'dan / MURAT GÜRSOY

Cumhuriyet tarihinden bugüne Ordu'nun kalkınması ve gelişmesi için Dereyolu (yeni ismiyle Karadeniz-Akdeniz yolu) Projesi, Çevreyolu Projesi, Or-Gi Havalimanı, liman, tam donanımlı Ordu Üniversitesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyip durduk.

Bugün tam donanımlı hale gelmiş olmasa da 10 bin öğrencisiyle Ordu Üniversitemiz hayata geçti. Dereyolu, yani Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi yavaş ilerliyor. Ordu ve Giresun illerinin 20 yılı aşkın süredir dilinden düşürmediği Or-Gi Havalimanı konusunda ise bugüne akdar hiçbir somut gelişme yaşamamıştık ancak ilk defa hükümetin Ulaştırma Bakanı 2013 yılında Or-Gi havalimanının hizmet vermeye başlayacağı açıklamasını yaptı. Or-Gi Havalimanı'na hiç kimse sahip çıkmazken, bu projenin hep arkasında olan Ordu Milletvekili Sayın Enver Yılmaz'ı çabalarından dolayı kutluyorum. Yılmaz'ın yanı sıra bu konuda emeği geçen herkesi canı gönülden kutlamak gerek. Gerçi eski Milletvekili Sayın Cemal Enginyurt Or-Gi konusuna hala inanmadığını birkaç örnek vererek ortaya koydu ama artık çok iyi biliyoruz ki sözlerini tutmayanlar kayıbeder. Halk artık söylem değil eylem istiyor. Bu nedenle beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır. Yeter ki beklenen çalışma söz verildiği süreçte gerçekleşsin.

Diğer taraftan altyapı eksikliklerimiz devam ediyor. Ama tüm bu gelişmelere rağmen Ordu ilimizden 5 güzide firmamızın İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde yer alması umut ve mutluluk verici. İSO'nun açıklayacağı 2'nci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de yine 5-6 firmamızla yer almayı bekliyoruz.

Herkes Ordu'yu sevdiğini söylüyor ama sevgi fedakarlık ister ve biz bu fedakarlığı sadece belli bir kesimden değil 'Ben Orduluyum' diyen herkesten bekliyoruz. Ordu'nun güzel geleceği için hepimiz üzerimize düşeni yapar gibi gözükmek yerine evrensel doğrulara sahip çıkacak kadar yürekli olmalıyız. Ordu geleceğini turizimde görüyor. Geçtiğimiz günlerde Ordu Turizm İl Müdürü, ilimize yerli-yabancı 130 bin turistin geldiğini açıkladı. Ordu merkezde butik otel sayısı artmaya başladı. Oteller ağzına kadar dolu. Önceden yer ayırmazsanız, oda bulamıyorsunuz. Hatta hafta sonu öğlene kadar gitmezseniz, denize de giremiyorsunuz. Otellerdeki havuzlar da dolu. Şimdi Ordu merkeze Or-Gi Havalimanı'na bağlı olarak 5 tane 5 yıldızlı otel projesinin 2015 yılına kadar yapılması çalışmaları, bizzat Ordu Valiliğimiz ve müteşebbislerimiz tarafından ortaya konulmakta.

Ordu, İç Anadolu'ya bağlandığında Sivas'tan Kayseri'ye, Osmaniye'ye kadar yaklaşık 40 vilayetle ekonomik açıdan işbirliğine gidecek. Özelikle Akdeniz'e açılmış bir Ordu iline liman artık kendiliğinden gelecektir. 5 yıl sonra Ordu, Or-Gi Havalima'nı başta olmak üzere birçok alanda yatırım almış, fındığın ancak yan gelir olduğu turizm açısından patlama yapacak bir il olmaya aday. Ordu'da akıl turulması sona ererken önümüzdeki 5 yıl içinde Ordu, yatırımcının yer arayacağı bir il olacak. Her şey daha güzel bir Ordu için…

 

Bu konularda ilginizi çekebilir