Ordu'nun geleceğine daha aydınlık bakıyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

ordu@dunya.com

İlimizin ekonomisiyle ilgili gelişmeleri 1991 yılında DÜNYA Gazetesi'nde takip edip, incelemeye başladım. Yaşanan her olumlu gelişmede çok mutlu oldum. 1998 yılından itibaren bölge temsilciliği yağtığım bu gazetede her 'Ordu' ilavesini çıkardığımda içim kıpır kıpır olur. Gazetem DÜNYA sayesinde Ordu ile ilgili gelişmeleri ilave olarak çıkartıp, ülke geneline ulaştırdığımızda, gün boyunca gelen telefonlar, fakslar gurbette Ordu'nun değerinin çok başka bilindiğinin bir göstergesi aslında.

Şimdi yine bir Ordu ilavesi için ilimizi ve ilçelerini geziyor, röportajlar yapıyor, ekonomide söz sahibi olanları çok daha başka açıdan dinliyorum. Bölgemizin dinamiklerini, Ordu'nun geride kalan 10 yılda ne kadar çok geliştiğini ben açıkca görüyorum. Yeni Ordu ilavemiz yakında çıkacak ve bu düşüncemizin gerçekliğini hep beraber göreceğiz.

Ordu artık özlem duyduğu yatırımlara kavuşuyor. Önümüzdeki ilk 5 yıl, Ordu ekonomisinin çok hızlı gelişeceği bir dönem olacak. Özellikle OR-Gİ Havalimanı'nın yatırım planına alınması, ardından yine ilimizi 40 vilayetle birleştirecek olan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun hızla tamamlanma sürecine girmesi ve Ordumuzun sorunlarında aktif çözüm rolü oynayacak Ordu Üniversitemizin hızla gelişmesi büyümede en büyük etkenler.

Ordu şehrimize ve ilçelerimize özellikle de iki büyük ilçemiz Fatsa ve Ünye'ye çok önemli yatırımlar geldiğini görmekden çok mutluyuz. Ordu'da eğitim ve sağlık alanında yapılan yatırımlara özel sektörün hastane yatırımlarının da eklenmesi, ilimizin her açıdan güzel olmasını sağlıyor. Bizler artık Ordu'nun geleceğine daha aydınlık bakıyoruz. Çünkü Ordu gelişiyor ve kalkınıyor. Kısacası, artık kabuğunu kırıyor.

İlavemizi hazırlarken bu gelişmeleri çok daha yakından gördüm. DÜNYA Gazetesi olarak Ordu ilimizde saysısız ekonomi toplantıları yaptık. Hep ortak akılda buluşalım, müteşebbis ruh Ordu'da gelişsin, girişimcilik artsın dedik. Artık yeni neslin, özellikle işadamları derneklerinin aktif çalışması sonucu müteşebbis ruhun ve girişimciliğin geliştiğini görmekten son derece mutluyum. Ordu gelişiyor ve artık kabuğunu kırıyor. Bunu Ordu ilavesiyle daha iyi göreceğiz. Önümüzde seçimler var. İlimiz artık Ankara'ya Ordu'nun sorunlarını daha iyi anlatacakları seçecek, anlatamayanları eleyip bugüne kadar iyi anlatmış olanları meclise tekrar yollayacak. Sonuçta Ordu kazanacak. Her şey daha güzel bir Ordu için…