Org. Başbuğ'dan Zafer Bayramı resepsiyonu

Genelkurmay Başkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Orduevi'nde resepsiyon verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Orduevi'nde resepsiyon verdi.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve eşleri, yüksek yargı organlarının başkan ile temsilcileri, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, üst düzey bürokratlar, Ankara'da görevli üst düzey askeri personel, yabancı misyon şefleri, uluslararası örgütlerin temsilcileri, emekli generaller, eski bakanlar ile bazı basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyona gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ tarafından kapıda karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan, resepsiyonda yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra ayrıldı. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ile Başbakan Erdoğan'ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ uğurladı.

Gecede, Türkay orkestrasının yanı sıra, sanatçı Funda Arar da konser verdi. Bu yılki resepsiyonda, diğerlerinden farklı olarak Ankara'da görevli bazı astsubaylar da yer aldı.