Orman mühendislerine müjde

Orman Bakanı Eroğlu, "Orman mühendisleri, merak etmesin. 2012'de bir alım olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, atama bekleyen orman memurlarına ilişkin "Orman mühendisleri, orman muhafaza memurları ve ara teknik elamanları merak etmesin. Bir alım olacak, ama sayısını ben de bilmiyorum" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünde 2011 yılı ormancılık faaliyetlerini değerlendirdi.
Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünün bir miktar orman mühendisi, orman muhafaza memuru ve orman işletme memuru ile ara teknik elemana ihtiyacı olduğunu bildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Konuyla ilgili taleplerimizi yaptık, takipçisiyiz. 2012 yılında alacağız, ama sayısını bilemiyorum. Bunun için Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından vize almak gerekiyor. İki bakana da hem söyledim hem yazdım. Orman mühendisleri, orman muhafaza memurları ve ara teknik elamanları merak etmesin. Bir alım olacak ama sayısını ben de bilmiyorum."
Orman köylülerine tam destek
Eroğlu, 2012 yılının orman dışı ürünler ve tıbbi aromatik bitkiler için de büyük bir atılım yılı olacağını ifade etti.
Sertifikalı bal üretimine bir an önce mutlaka geçilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, Türkiye'yi bal üreten ve ihraç eden bir merkez haline getirmek istediklerini söyledi.
Eroğlu, Türkiye'de yaklaşık olarak her 10 kişiden birisinin orman köylüsü olduğunu ve 6-7 milyon orman köylüsü bulunduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
"Orman köylülerini çok destekliyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığıyla hareket ediyoruz. İnsanlar bulundukları yerlerde geçimini temin edemiyorsa ve büyükşehirlere göç ediyorsa bu bizim için büyük bir tehlikedir. İnsanları bulunduğu yerde yaşatmak, refah seviyelerini yükseltmek temel prensibimizdir. O yüzden mutlaka onlara gelir getirici bir takım imkanlar sunmalıyız. Orköy desteklerini artırdık daha da artıracağız. Ancak hane başına eşit, adil şekilde dağıtılmasını da kontrol edelim. Bu işi sadece muhtarlara bırakmayalım."
İmzalar tamamlanıyor
Eroğlu, 31 Aralık 1981 tarihinde önce orman vasfını tamamen kaybetmiş alanların 2B kapsamına girdiğini anımsatarak, şunları söyledi:
"2B alanları konusu Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. İmzalar tamamlanıyor. Şu an Meclis tatilde. İnşallah başlayınca konu komisyonlara sevk edilecek. Bu tarihi bir yaraydı. Kangren olan bir meseleyi çözmek istiyoruz. Buradan elde edilecek gelirle de orman köylülerine destek verilecek ve yeni ormanlık alanlar kurulacak. 410 bin hektardan çok daha büyük yeni ormanlık alanlar kuracağız. Böylece ormanlık alanlarımız, bu gelirle daha da artacak."
Bu konularda ilginizi çekebilir