Orman ve Su İşleri Bakanlığı yangınla mücadeleye hazır

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 24 helikopter ve 5 uçaklık filosu ile yaşanabilecek orman yangınlarına karşı önlemlerini aldı. Bakanlık, Türkiye'deki ormanları 776 gözetleme kulesinden izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), orman yangınları ile mücadele için hazırlıklarını tamamladı. OGM, 2017 yılında orman yangınlarına karşı 19 bin 718 personel ve aralarında yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin de bulunduğu 2 bin 372 araç ve iş makinesiyle mücadele edecek.

Özellikle Hatay'dan başlayıp Akdeniz ve Ege sahil bölgelerinden İstanbul'a kadar uzanan kıyı bandı, orman yangınları için en riskli bölgeyi oluşturuyor. Yaklaşık 12,5 milyon hektarlık yangına çok hassas alan da bu bölgelerde yer alıyor.

Orman teşkilatı, yangınla mücadele için araç, gereç ve personelinin büyük bölümünü yangına hassas bu bölgelerde hazır bekletiyor. Ayrıca ormanlar 24 saat esasına göre ülke genelindeki 776 gözetleme kulesinden sürekli izleniyor. Orman yangınlarının uzaktan algılanabilmesi amacıyla 115 gözetleme kulesindeki 230 kamera ile de ormanlar gözlem altında tutuluyor.

Orman teşkilatının yangınla mücadele faaliyetlerini sürdürdüğü araçlar arasında 24 helikopter ile 5 uçak da bulunuyor.

Geçen yıl 3 bin 188 orman yangınına müdahale edildi

Türkiye'de her yıl meydana gelen orman yangınlarının ortalama yüzde 87'sinin ihmal, dikkatsizlik ve bilgisizlikten kaynaklandığının söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman teşkilatının geçen yıl 3 bin 188 orman yangınına müdahalede bulunduğunu aktardı.

Eroğlu, "Bu yangınlarda 9 bin 156 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangın başına zarar gören alan ise 2,87 hektar olarak gerçekleşti. 2006 ile 2015 yılları arası yangınlardaki zarar gören alan ise yangın başına ortalama 3,82 olarak gerçekleşmişti." bilgisini verdi.