Orman yangını büyüyor

Antalya'daki orman yangını genişleyerek Isparta sınırını aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANTALYA - Antalya'nın Aksu ilçesi Karaöz beldesindeki orman yangını, alanını daha da genişleterek Isparta  sınırını aştı.
Edinilen bilgiye göre, Aksu ilçesine bağlı Karaöz beldesi yakınlarında önceki gün çıkan ve alevlerin Burdur'un Bucak ilçesi sınırına karşı ulaştığı yangın, daha da büyüdü.
Havanın kararması nedeniyle dün gece havadan müdahaleye ara verilen yangınla mücadele, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Yangının Isparta sınırlarını da aştığı bildirildi.
Yangını söndürmek üzere Antalya ve Isparta Orman Bölge Müdürlüklerinin ortaklaşa çalıştıkları, söndürme çalışmalarına Fethiye, Muğla, Denizli, Adana, İzmir, Karabük gibi çeşitli illerden de destek geldiği kaydedildi.
Yangına, 4 uçak, 9 helikopter, 80 arazöz ve yaklaşık 500 yangın söndürme işçisiyle müdahale edildiği, söndürme çalışmalarının çok geniş bir alanda sürdüğü belirtildi.
Karaöz beldesinde önceki gün ahır yapan M.S'nin çalışması sırasında kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımdan çıktığı belirlenen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyümüş, yangında ormanlık alanın yanı sıra, ev, sera, ahırlar ve meyve bahçeleri de zarar görmüştü.
Alanya ilçesindeki yangın kontrol altına alındı
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Süleymanlar Köyü'nde dün başlayan orman yangını kontrol altına alındı.
Alanya Orman İşletme Müdürü Vedat Dikici, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangında, 2 arazözle soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceğini belirten Dikici, "Yerleşim bölgesine uzak ve elektrik hatlarının olmadığı bir alanda orman yangının çıkması düşündürücü. Belirtiler kasıtlı olarak yakıldığını işaret ediyor. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Yangında, 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.
"Rüzgarın şiddetini artırması halinde işimiz zor"
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yangın bölgesine giderek, Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan ile birlikte söndürme çalışmalarını inceledi. Bir arazi taşıtıyla yanan bölgeyi gezen Vali Altıparmak, ilgililerden bilgi aldı.
Söndürme çalışmaları 4 uçak, 9 helikopter ile çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle desteklenen 500 civarında işçiyle yoğun şekilde sürdürülüyor.
Bu arada, söndürme çalışmalarına katılan orman işçilerini taşıyan taşeron firmaya ait 07 NIY 46 plakalı minibüs, Kayadibi köyünün üst sırtlarında alev sıçraması sonucu tamamen yandı. Şoförün alevlerin içinden çıkartamadığı minibüste bulunan işçiler, son anda kendilerini dışarı atarak, alevlerin arasında kalmaktan kurtuldu.
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, söndürme çalışmalarının aralıksız ve yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Şansımız yaver gider de rüzgar kesilir ve nem oranı artarsa yangını bugün kontrol altına alabiliriz. Rüzgarın şiddetini artırması halinde işimiz zor" dedi.

Serik'teki yangın yeniden başladı

 
Antalya Serik Kırbaş'ta önceki gün çıkan ve kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları yapılan orman yangını, sürekli yön değiştiren şiddetli rüzgarın da etkisiyle yol olmayan bölgede kıvılcım atması sonucu yeniden başladı.

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yangının, ekiplerin gece boyunca devam eden ve sabah erken saatlerindeki yoğun çabaları sonucu ilerlemesinin durdurulduğu ve üç tarafının kontrol altına alındığı belirtildi.

Saha içerisindeki yanmamış alanlardaki küçük çaplı ateşleri söndürme ve soğutma çalışmalarının devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada ayrıca, bugün İzmir, Isparta, Kahramanmaraş, Denizli, Bursa, Antalya, Adana, Kütahya ve İstanbul Bölge müdürlüklerine bağlı illerde 11 orman yangını çıktığı, tamamının kısa zamanda söndürüldüğü kaydedildi.

 
Bu konularda ilginizi çekebilir