Ortadoğu Fuar Merkezi ve Gaziantep

 

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cahit NAKIBOĞLU / Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı

Bulunduğu coğrafyada adeta bir sanayi merkezi konumunda olan Gaziantep, ürettiğini pazarlamak için de önemli adımlar atıyor. Yakın çevrede gelişen kentler için de şehrimiz bir merkez durumunda. İşte bütün bunların avantajı Ortadoğu'nun en büyük fuar alanlarından birisi olan Gaziantep, Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM) ile birleşince kentimiz için önemli bir vizyon ortaya çıkıyor.

OFM, 17 bin 500 metrekare olan kapalı alanı, altyapısı hazırlanmış 90 bin metrekarelik açık alanı, 10 bin araçlık otoparkı, güçlü teknik altyapısı, tam donanımlı basın merkezi, çok amaçlı toplantı salonları, elverişli soğuk ve sıcak iklimlendirmesi ile bu yıl da bir çok ulusal ve uluslararası fuara ev sahipliği yapıyor.

Sahip olduğumuz güçlü yönetim anlayışımız ile Gaziantep'in bir fuar kenti olması için çok önemli çalışmalar yürütülmektedir. Henüz 1. etap projesi tamamlanmış fuar merkezimizin; 2. ve 3. etap projelerinin de tamamlanmasıyla 50 bin metrekare kapalı fuar alanına, çok amaçlı bir kongre merkezine ve  kompleks içerisinde otel ve alışveriş merkezlerine sahip olmasını hedeflenmekteyiz.

Güçlü bir altyapısı olan OFM ile kentin saydığımız özellikleri birleşince vizyonumuzun bölgesel bir fuar merkezi olmak şeklinde geliştiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Ulusal ve uluslararası fuarlarla birlikte kentimizin tanıtımının da yapılacak olması, ticareti ve sanayii ile büyük atılımlar gerçekleştiren Gaziantep'in bir adım daha ilerlemesine ve sanayi için bir buluşma noktası haline gelmesine yol açacaktır.

Bu yıl merkezimizde ulusal ve uluslararası 11 fuar yapılmış olacak. Başta Organize Sanayi Bölgemiz, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası gibi kurumların da desteği ile düzenlenecek olan fuarlar öncelikle, kente ve coğrafik olarak da bölgeye büyük getiriler ve artı bir katma değer sağlayacak.

Bu yılın fuar trafiği bütün hızıyla sürerken, 2009 yılında organize edilecek fuarlarla ilgili olarak da çalışmalarımızı artırmış bulunuyoruz. Gelecek yıl içerisinde, OFM'de Otomobil, Ayakkabı ve Saraciye, Endüstri Makineleri, Altın ve Kuyumculuk, İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Halı ve Mobilya, Gıda, Matbaa ve Baskı Teknolojileri, Tekstil ve Konfeksiyon gibi sektörel fuarlarla birlikte 4. Irak Uluslararası Fuarı da gerçekleştirilecek.

Kentimizde düzenlenen fuarların her geçen yıl artmasını hedefliyoruz. Bu sayede kentimiz yurtiçinden ve yurtdışından binlerce kişiye ev sahipliği yapacaktır. Fuarlar kentimize döviz girdisi sağlayacak ve sanayi ile ticarette öncülük eden kentimiz aynı zamanda fuarcılık sektöründe de hak ettiği çizgiyi yakalayacaktır...