Ortadoğu Halı Fuarı Antep'te açıldı

Halı sektöründe Türkiye'nin Çin'den sonra ikinci sıraya geldiğini belirten Bakan Şahin, sektörün ayakta kalabilmesi için maliyetlerin düşürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türk halı sektörünün dünya ihracatında üçüncü olduğunu vurgulayarak, "Şu anda Çin ile yarışıyoruz. Burada ayakta kalabilmek için maliyetleri aşağı çekmek, pazar payını artırmak durumundayız ve üzerinizdeki yükleri hafifletmek zorundayız." dedi.

Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Halıcılar Odası ve Marka Fuarcılık işbirliğiyle Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenen "Gaziantep 4. Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı", törenle açıldı.

Bakan Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak, bilgi ve teknolojiyi, bilim ve aklı kullanmak zorunda olduğumuzu ifade ederek, bunun yolunun da yatırım ortamının iyileştirilmesinde, istihdam odaklı ve ihracata dayalı büyümede olduğunu söyledi.

Şahin, şöyle konuştu:

"Engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa beraber yapabilecek irademiz var, gücümüz var. Bundan önce yaptık, bundan sonra da yapabiliriz. Hep beraber birleştik, ihracatçılar birliğini kurduk. Teşvikle ilgili sıkıntıları aşmak için halıcılarla ilgili sektörel teşviği koymak için hep beraber mücadele ettik."

Halıcık sektörünün dünyada yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Şahin, Türk halı sektörünün dünya ihracatında 3. olduğuna dikkati çekti.

Bakan Şahin, şunları kaydetti:

"Birinci ligde mücadele etmek için önce ülkenin marka değerini artırmamız gerekiyor, bunu başardık. Şu anda biz Çin ile yarışıyoruz.  Çin'deki maliyetlerin ne olduğunu biliyoruz. Burada ayakta kalabilmek için maliyetleri aşağı çekmek durumundayız, pazar payını artırmak durumundayız ve üzerinizdeki yükleri hafifletmek zorundayız. Geldiğimiz günden beri üzerinizdeki yükü hafifletmeye çalıştık, ama hala bugün bu sorun devam ediyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir