Ortadoğu'da kan ve gözyaşı artık dinmeli

Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'da devlet terörü devam ettikçe barışın sağlanamayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece bölgemizde değil, tüm yeryüzünde barışı tesis etmek için, Ortadoğu'daki kronik sorunların çözülmesi, Ortadoğu'da kan ve gözyaşının artık dinmesi gerektiğine işaret ederek, "Ortadoğu'da devlet terörü devam ettikçe, uzlaşma çabaları sabote edildikçe, masum çocukların üzerine bomba yağdıkça, masum insanlar açık hava hapishanelerinde tutsak oldukça, barış ufukta gözükmeyecektir" dedi.
Başbakan Erdoğan, Katar'ın başkentinde düzenlenen, Medeniyetler İttifakı Doha Forumu açılış oturumuna görüntülü bir mesaj gönderdi. Erdoğan'ın mesajı, salondakiler tarafından büyük alkışla karşılandı.
Medeniyetler İttifakı Doha Forumu'nda katılımcılarla birlikte olmayı, heyecanı, coşkuyu ve umudu paylaşmayı çok arzu ettiğini, ancak ne var ki, önceki hafta geçirdiği bir ameliyat nedeniyle evinde istirahat etmek zorunda olduğu için, bugün aralarında bulunamıyor olmanın hüznünü yaşadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bedenen orada olamasam da, Doha'daki heyecanı, dünyamızın huzurlu ve müreffeh geleceğine ilişkin ortaya konan samimi çabaları kalpten hissettiğimi ifade etmek istiyorum" dedi.
"Gözyaşının dinmesi gerekiyor"
Türkiye ile İspanya'nın samimi girişimlerinin, küresel ölçekte büyük bir insanlık hareketine dönüşmüş olmasını görmekten büyük bir gurur ve heyecan duyduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, Mayıs ayında, Brezilya;nın Rio şehrinde yapılan Medeniyetler İttifakı Zirvesi'nin hemen ertesi günü, Akdeniz'de büyük bir korsanlık faaliyeti gerçekleştirildiğini anımsattı.
Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Biz, Rio'da, küresel barış, huzur, refah ve adalet adına umutla mücadele verirken, maalesef Akdeniz'de, barış, huzur, refah ve uluslar arası hukuk çiğnendi, sabote edildi.
Evet, sadece bölgemizde değil, tüm yeryüzünde barışı tesis etmek için, Ortadoğu'daki kronik sorunların çözülmesi, Ortadoğu'da kan ve gözyaşının artık dinmesi gerekiyor.
Ortadoğu;da devlet terörü devam ettikçe, uzlaşma çabaları sabote edildikçe, masum çocukların üzerine bomba yağdıkça, masum insanlar açık hava hapishanelerinde tutsak oldukça, barış ufukta gözükmeyecektir.
Aynı şekilde, yine Ortadoğu;da, kendi halkına kurşun yağdıran, kendi halkını topyekun katleden, her türlü muhalif görüş ve harekete tahammülsüzlük gösteren diktatörler oldukça da huzur ve istikrar sağlanamayacaktır."
Bu arada önemli bir hususa da dikkati çekmek istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, son dönemde Filistin'in UNESCO üyeliğine kabulü sebebiyle ABD'nin aldığı talihsiz kararı üzüntü ile karşıladıklarını söyledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir