Ortaöğretime kayıtlar 1 ay sonra başlayacak

Kayıtlar, 1- 26 Ağustos tarihleri arasında elektronik ortamda yaptırılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına elektronik ortamda aday öğrenci kaydı, 1 Ağustos 2011 tarihinde başlayacak.    

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yayımladığı genelgede, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacağını belirtti.

Öğrenci aday kayıtları, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 1-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacak. Aday kaydı yapılırken, okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, diploma notları ve adres bilgilerini e-okul sisteminden TC Kimlik Numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile girerek sorgulayıp, kontrol edecek.    

Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerince, meslek lisesi aday kayıt işlemleri meslek lisesi müdürlüklerince yapılacak. Genel liselere kayıtlarda bölge ve ikametgah adresi esas alınacak. Meslek liselerine kayıtlarda ise bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihi yapılacak. Adaylar hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacak.    

Aday kayıtları tamamlandıktan sonra okullar ve Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca gerekli kontroller yapılarak, kayıt listeleri komisyonlarca onaylanacak ve en geç 5 Eylül 2011 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek. İlan edilen listelere göre kesin kayıt işlemleri için gerekli evrak, ilgili okul müdürlüklerince 6-16 Eylül 2011 tarihleri arasında kabul edilerek, kesin kayıt işlemleri tamamlanacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir