Osman Kaçmaz'a baskın tertip mi?

Sincan 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Remzi Özdemir, Osman Kaçmaz’la kaldıkları otele yapılan baskınla ilgili, “Bizlere yönelik bir komplo kuruldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sincan 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Remzi Özdemir, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz’la Hatay'da kaldıkları otele yapılan baskınla ilgili, “Bizlere yönelik bir komplo kurulmuş. Bu haberlerle, kişiler haklarımıza saldırılmıştır. Büyük bir suç işlenmiştir. Haber iftira niteliğindedir. Polisler bir hakimin odasının nasıl aranması gerektiğini bilmelerine rağmen, zor kullanmışlardır. Geçmişte Ömer Faruk Eminağaoğlu’na yapılan hukuksuzlukların bir örneğini yaşadık. Hükümet bunu bilerek yapıyor. Son günlerde haklarında çıkan iddiaları bu şekilde örtbas etmeye çalışıyorlar. Gündem değiştirmeye çalışıyorlar.” dedi.

Özdemir, hafta sonu özel işleri nedeniyle Kaçmaz ve Kaçmaz’ın avukatı Baykal Doğan’la birlikte Hatay’a gittiğini, Ahmet Çelik isimli çocukluk arkadaşının da kendilerini otelde ağırladığını ifade etti.

Özdemir, Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan “yabancı uyruklu iki kadının zorla alıkonulduğu ve kokain kullanıldığı” yönünde “asılsız ihbar” nedeniyle bu olayın yaşandığını savundu. “Gece saat 03.00 civarı konakladığımız otele kendilerinin polis olduklarını ifade ettikleri 15-20 tane sivil giyimli kişilerin Osman Kaçmaz’ın odasına zorla girmeye çalıştıklarını” gördüğünü ifade eden Özdemir, önce olayın “şaka” olduğunu zannettiğini kaydetti. Gelen kişilerin ellerinde arama izinlerinin olduğunu ifade ettiklerini aktaran Özdemir, arama kağıdında hiçbir ismin yazılı olmadığı belirtti.

Gelen kişilerin, bir ihbarı değerlendirdiklerini söylediklerini anlatan Özdemir, “Savcıdan arama izni almışlar. Fakat kağıtta hiçbir isim yoktu. Bir savcı, herhangi bir isim olmadan şahıslar hakkında arama izni çıkarmaz. Daha sonra savcı da otele geldi. Polisler ihbarın asılsız olduğunu savcıya da söylediler. Savcıda durumu tespit etti. Polisler ‘biz de aldatıldık’ demeye başladılar. İhbar asılsız diye polisler bizden özür dilediler. Sonra tutanak tutuldu” diye konuştu.

Polislerin yaptıklarının “hukuksuz” olduğunu ve bu şekilde “görevlerini kötüye kullandıkları” savunan Özdemir, ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Söz konusu haberin, bazı basın yayın organlarına “servis edildiğini” ileri süren Özdemir, şöyle konuştu:

“Bir servis olayı söz konusu. Bizlere yönelik bir komplo kurulmuş. Bu haberlerle, kişiler haklarımıza saldırılmıştır. Büyük bir suç işlenmiştir. Haber iftira niteliğindedir. Polisler bir hakimin odasının nasıl aranması gerektiğini bilmelerine rağmen, zor kullanmışlardır. Geçmişte Ömer Faruk Eminağaoğlu’na yapılan hukuksuzlukların bir örneğini yaşadık. Hükümet bunu bilerek yapıyor. Son günlerde haklarında çıkan iddiaları bu şekilde örtbas etmeye çalışıyorlar. Gündem değiştirmeye çalışıyorlar.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir