Osman Yağmurdereli vefat etti

Yağmurdereli, Kadıköy Acıbadem Hastanesinde saat 02.25'te vefat etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, bir süredir tedavi gördüğü Kadıköy Acıbadem Hastanesinde saat 02.25'te vefat etti. Yağmurdereli için yarın İstanbul'da cenaze töreni düzenlenecek.

İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Keramettin Şar ve Yoğun Bakım uzmanı Erkan Kaya, metastatik bağırsak kanseri olan ve 11 Temmuzdan beri safra yollarında enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gören Yağmurdereli'nin, dün sabah 05.30 sıralarında solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındığını belirtti.

''Çoklu organ yetmezliğine giren ve yapay solunum desteği gören hastamızda 02.00 sıralarında kalp durması gelişti'' diyen Dr. Şar, yapılan tüm müdahalelere rağmen 02.25'te Yağmurdereli'yi kaybettiklerini kaydetti.

Osman Yağmurdereli'nin vefatının duyulması üzerine, ailesi, yakınları ve sanatçı dostları hastaneye geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da hastaneye gelerek, Yağmurdereli'nin yakınlarına baş sağlığı diledi.

TBMM'deki boş sandalye sayısı 3'e yükseldi

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatıyla TBMM'deki boş sandalye sayısı 3'e yükseldi. Yağmurdereli'nin vefatının ardından AK Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı da 339'a düştü. 

Geçen yıl 22 Temmuzda yapılan seçimin ardından, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Cihat Özönder'in mazbatasını almaya giderken Ankara Esenboğa yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle TBMM'deki milletvekili sayısı 549'a inmişti. AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle bu sayı 548'e düşmüştü. 

TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle: 

 

AK Parti: 339 

CHP   :  98 

MHP   :  70 

DTP   :  21 

DSP   :  13 

ÖDP   : 1 

BBP   : 1 

Bağımsız: 4 

Boş   : 3 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle: 

"Değerli sanatçı ve milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatından derin bir üzüntü duydum. 

Çalışmaları ile milletimizin büyük beğenisini kazanan ve sanat dünyamızda saygın bir yer edinen Osman Yağmurdereli her zaman takdirle hatırlanacaktır. 

Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, milletimize, sevenlerine, sanat ve siyaset dünyamıza başsağlığı diliyorum." 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatından derin üzüntü duyduğunu bildirdi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Yağmurdereli'nin ölümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti: 

"Sevgili Arkadaşım Osman Yağmurdereli'nin vefatından derin üzüntü duydum. 

Kendisi siyaset dünyasının olduğu kadar yıllardır içerisinde yer aldığı sanat dünyasının da nitelikli ve vazgeçilmez kişiliklerinden birisiydi. 

Çok erken yaşta kaybettiğimiz merhum Yağmurdereli'ye Allah'tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiasına sabır ve başsağlığı dilerim."

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatından derin bir üzüntü duyduğunu belirtti. 

Yazıcıoğlu yayımladığı başsağlığı mesajında, şunları kaydetti: 

"Değerli sanatçı ve milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatından derin bir üzüntü duydum. Sanat dünyamızda saygın bir yer edinen Osman Yağmurdereli, her zaman takdirle hatırlanacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, milletimize, sevenlerine, sanat ve siyaset dünyamıza başsağlığı diliyorum." 

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu da mesajında, "güleryüzlü, sevecen ve dürüst bir kişilik" olarak hatırlanacak Yağmurdereli'ye rahmet, yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı dileklerini iletti. 

Yağmur Ajans Genel Müdürü Fidanoğlu

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden yapımcı, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin sahibi olduğu Yağmur Ajans'ın Genel Müdürü Özgenç Fidanoğlu, Yağmurdereli için yarın İstanbul'da düzenlenecek cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanların da katılmasını beklediklerini bildirdi. 

Yağmurdereli'nin vefat hastanede basın mensuplarına bir açıklama yapan Fidanoğlu, "Osman Yağmurdereli'yi kaybettik. Allah rahmet etsin. Acımız gerçekten çok büyük. Çok iyi bir insandı. Onunla çalıştığımız için çok mutluyuz. Çok erken kaybettik. Sevenleri onu yalnız bırakmayacaktır. Hepimizin başı sağolsun" dedi. 

Cenaze törenine ilişkin de bilgi veren Fidanoğlu, Yağmurdereli'nin cenazesinin bugün hastanedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine konulacağını ifade etti. 

Cenazenin yarın öğle saatlerinde buradan alınarak Kemerburgaz'daki evine götürüleceğini, evinde yapılacak törenin ardından da Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) getirileceğini belirten Fidanoğlu, Yağmurdereli'nin cenazesinin, AKM'de saat 14.30'da yapılacak törenin ardından da Fatih Camisi'ne ulaştırılacağını bildirdi. 

Fidanoğlu, Yağmurdereli'nin cenazesinin, burada ikindi vakti kılınacak namazın ardından da Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verileceğini ifade etti. 

Özgenç Fidanoğlu, cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanların da katılmasını beklediklerini kaydetti. 

Bu arada, Osman Yağmurdereli'nin cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine konulmak üzere saat 12.30'da hastaneden alındı. 

Trabzonspor Kulübü

 

Trabzonspor Kulübü, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. 

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, Yağmurdereli'nin vefat haberinin büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Eski yöneticimiz, Divan Kurulu üyemiz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz." 

Galatasaray Kulübü

Galatasaray Kulübü, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. 

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: 

"Sanat dünyasına yapımcı ve yorumcu olarak birçok eser kazandıran AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda iyi bir Galatasaraylı olan Osman Yağmurdereli'ye Tanrı'dan rahmet, kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."