Kunduriyah ÖSO'nun kontrolüne geçti

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyon sonucunda ÖSO'nun IŞİD'in kontrolündeki Kunduriyah'ı ele geçirdiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'den (TSK) yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlatıldığı hatırlatıldı.

Harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin IŞİD ile mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürüldüğüne işaret edilen açıklamada, harekatın 10'uncu gününde Kunduriyah bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 9 hedefin, Fırtına obüsleriyle 67 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu kaydedildi. 

Açıklamada, ayrıca Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı günden bugüne kadar toplam 271 hedefe bin 195 atım yapıldığı bildirildi.

Kunduriyah ÖSO'nun kontrolüne geçti

Bugün harekat kapsamında Kunduriyah ve Arap İzah bölgelerinde IŞİD tarafından kullanıldığı belirlenen 3 binanın Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla vurularak imha edildiği belirtilen açıklamada, harekatın başladığı günden bu yana 41 hedefe 51 yakın hava desteğinin sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, Kunduriyah yerleşim yerinin terörist unsurlardan temizlendiği ifade edildi.

"Sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmakta"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca Tilalayn bölgesinde DAEŞ teröristlerine ait atış hazırlığında olan iki silah mevzii yapılan hava taarruzuyla imha edilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir