Oto sanayicilere KOSGEB kredisi

TESK Başkanı Palandöken, oto sanayicilerinin gelecek haftadan itibaren KOSGEB destekli kredi alabileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, oto sanayicilerinin, yeni teknoloji teknik malzemelerin tedarik edilmesi için gelecek haftadan itibaren KOSGEB destekli kredi alabileceğini bildirdi.

Palandöken, Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, oto sanayicilerinin, işçilerin sigorta primleri ve tezgahların değişip CNC tezgahı kurulması gibi önemli sorunları olduğuna dikkati çekerek, bilgisayarlı teknolojilere geçebilmek için devletin uzun vadeli kredi vereceğini kaydetti.

 Palandöken, "Ancak geçtiğimiz seferki gibi olmaması için de esnafa ne verilecekse o miktar belirlensin. Çünkü bir gece evvel rantçıların hesaplarına o paralar geçmemeli. Gerçek esnaf oradan daha ucuz faizle kredi alsın ki vatandaşa hem katkı sağlasın, hem de biriken borçlarını ödeyebilsin" dedi.

Palandöken, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşüp, esnafın borçlarından dolayı KOSGEB kredilerine ulaşamadığını anlattığını ve Torba Yasa'nın bir an önce onaylamasını istediğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bu konuyu çift yönlü olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza anlattım. Bizim için özel kredi modeli geliştirelim dedim. Sanayi Bakanımız da bu konuya sıcak baktı ve bu kredilerin hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar da tamamlandı. Tahmin ediyorum önümüzdeki ay başından önce o kredileri de alabileceksiniz."

Bu konularda ilginizi çekebilir