Otogarda yoğunluk arttı

Ramazan Bayramı'nın son gününde memleketlerine dönmeye başlayan tatilciler otogara akın etmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bayrampaşa'da bulunan Büyük İstanbul Otogarı'nda tatil dönüşü yoğunluk yaşanmaya başladı. Otobüsler, sabah saatlerinde otogar girişi turnikelerinin önünde uzun kuyruk oluşturunca yolcular yürümek zorunda kaldı.

Ramazan Bayramı'nın son gününde tatilden dönen vatandaşlar otogarda da yoğunluk oluşturdu. Otogara girmeye çalışan otobüsler uzun kuyruk oluştururken, otobüsteki yolcular otogara ulaşabilmek için uzunca bir süre bekledi. Otobüslerin içinde sıkılan yolcuların yasak olduğu halde otobüslerden inerek otogara yürüdüğü görüldü.

otogar1.jpg

Bir otobüs şoförü yolda sıkıntı yaşamadıklarını ama otogara giriş ve çıkışta sorun yaşandığını söyledi. Bir otobüs şoförü de her sene böyle bir yoğunluğun yaşandığını, tatil dönüşlerinin başladığını belirtti. Otogarın içinde de tatili memleketlerinde geçiren vatandaşların olduşturduğu bir yoğunluk vardı.

Yolculardan Kamil Duman, dört günlük tatilini değerlendirmek için İstanbul'a geldiğini belirterek, "Tatilin son gününde Ankara'ya döneceğim. Umarım gidişte trafik olmaz. Aksi taktirde 6 saat yolculuk 10 saate kadar çıkabilir. Bu yüzden biletimi trafiğin yoğun olmayacağını düşündüğüm saatte aldım" dedi. 

İstanbul'a dönüş yoğunluğunun akşam saatlerinde artması bekleniyor. 

Kocaeli'de araç kuyrukları oluştu

Öte yandan Ramazan Bayramı'nın son gününde yola çıkan tatilciler, TEM otoyolunun Kocaeli kesiminde yoğunluğa neden oldu. 

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun İstanbul istikameti İzmit ve Dilovası mevkilerinde ulaşım zaman zaman aksadı. 

TEM otoyolu Gültepe mevkisinde durma noktasına gelen araç trafiği, Yenidoğan viyadüğünden sonra azaldı. 

Trafikteki yoğunluğu fırsat bilen seyyar satıcılar, tatilcilere su ve dondurma satışı yaptı. 

Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için denetimlerine aralıksız olarak devam ediyor. 

Bolu Dağı'nda trafik yoğunluğu beklenenin altında

Bayram tatilinin son gününde Bolu Dağı'ndaki trafik yoğunluğunun beklenenin altında olduğu gözleniyor.

Bayram tatilini şehir dışında geçiren tatilciler, dönüşyolculuğuna başladı. TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı-Düzce kesimi tünel çıkışı ve viyadüklerdeki ulaşım akıcı şekilde sağlanıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir