Ovit Tüneli'ndeki çalışmalara yeniden başlandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince Ovit Tüneli'nde durdurulan çalışmaların bugün itibariyle başladığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince Ovit Tüneli'nde durdurulan çalışmaların bugün itibariyle başladığını bildirdi.

Bakan Elvan, A Haber Televizyonunda soruları cevapladı.

Ermenek'teki maden kazasına ilişkin soru üzerine Elvan, Türkiye Taş Kömürü Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri ve bölgedeki madencilerin 24 saat aralıksız çalıştıklarını, amaçlarının 8 madenciyi bir an önce yerin altından çıkarmak olduğunu söyledi. Elvan, bir, iki hafta içinde yer altındaki madencilere ulaşılacağını tahmin ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemdeki dinlenmesiyle ilgili iddianameden neler çıkacağı sorusuna da Elvan, "Biliyorsunuz Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında hem savcılık hem de Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından soruşturmalar başlatılmıştı. Bu soruşturmalar tamamlandı. Bilirkişi raporları hazırlandı. Savcılığa gönderildi. Savcılık gerekli kararı verecektir. Bekleme aşamasındayız" yanıtını verdi.

Çanakkale Boğazı'na yeni bir köprü yapılacak

Elvan, bir başka soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

"Çanakkale Boğazı'na yeni köprü düşünüyoruz. Ama Plan ve Bütçe Komisyonunda yapmış olduğum açıklamanın çarpıtılmış olduğunu görüyorum. Bazı yayın organları, '3. köprü İstanbul trafiğini çözmeyecek' şeklinde açıklama yaptığımı söylediler. Gerçeği yansıtmıyor. 3. köprü elbette tam manasıyla İstanbul trafiğini çözmeyecek ama sanki bizim yapmış olduğumuz, yapacağımız projeleri bir tarafa bırakarak bu konuya odaklanmak bence gazetecilik etiğine sığmıyor."

Avrupa'daki bazı ülkelerin ve Türkiye'deki bazı grupların 3. havalimanının yapılmasından dolayı rahatsız olduğunu vurgulayan Elvan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün sözleşmeye uygun şekilde çalışmalarına devam ettiğini anlattı.

Kanal İstanbul Projesiyle ilgili son durumun sorulması üzerine Elvan, projeyle ilgili etüt ve sondaj çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na konuyla ilgili geçen hafta sunum gerçekleştirdiklerini anlatan Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunum yapacaklarını bildirdi. Elvan, ilk kazmanın ne zaman vurulacağıyla ilgili bir tarih veremeyeceğini kaydetti.

Ovit Tüneli

Ovit Tüneli'nde çalışmaların ne zaman başlayacağına ilişkin olarak da Elvan, tünelin açılışında gecikmenin olmayacağını kaydetti. Dünyanın en büyük 2. çift tüp tüneli olan Ovit Tüneli'nde her bir tüpün uzunluğunun 14,7 kilometre olduğunu anlatan Elvan, "Yaklaşık 30 kilometrelik bir tünel inşa ediyoruz. Şu an yüzde 50 seviyelerine gelinmiş durumda…  Herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Bugün itibariyle tünelde çalışmalar başladı. İş müfettişleri tarafında gaz ölçüm cihazının olmadığı tespit edilmişti. Gaz ölçüm cihazı temin edildi ve dolayısıyla bugün itibarı ile çalışmalar başlatıldı" dedi.

"Ankara-İstanbul YHT'de 2015'te seferler artacak"

Bakan Elvan,  Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında şu an itibariyle yüzde 90 kapasite kullanımının olduğunu, bugüne kadar 700 bin vatandaşın taşındığını belirtti. Elvan, gelecek yıl yeni setlerin geleceğini ve sefer sayılarının artacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir