Oya Başar'ın evine gemi girdi

Oya Başar, evde panik yaşanıp yaşandığını belirterek "Kızım üst kattaydı. Ona bir şey olmasın diye avaz avaz bağırarak, çocuğumu alıp dışarı çıktım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Boğazı'nda dümen arızası nedeniyle karaya oturan kereste yüklü Ro-Ro gemisi, tiyatro sanatçısı Oya Başar'ın kiracı olarak oturduğu yalının önündeki dalgakıranlara zarar verdi.

Bulgaristan'dan İzmit Körfezi'ne giden ve Yeniköy açıklarında karaya oturan "Saint Vincent" bayraklı "Ella J" adlı Ro-Ro gemisi, Safiye Aksoy'a ait olan ve sanatçı Oya Başar'ın yaklaşık bir yıldır kiracı olarak oturduğu yalının önündeki dalgakıranlara çarparak, zarar görmelerine neden oldu. 

Olay sırasında kızıyla birlikte yalıda bulunan Oya Başar, gazetecilerin, "Korktunuz mu?" şeklindeki sorusu üzerine, "Tabii ki korktuk, korkmamaya olanak var mı? Kocaman bir gemi evimizin içine giriyor yani. Çok enteresan bir şey gerçekten. Biz bunları çok oynadık da gerçek olacağını tahmin etmiyorduk ama gerçek. Demek ki çok doğru şeyleri oynamışız" diye konuştu.

Oya Başar, evde panik yaşanıp yaşanmadığına ilişkin soruya karşılık da "Tabii ki panik yaşandı. Kızım üst kattaydı. Ona bir şey olmasın diye avaz avaz bağırarak, çocuğumu alıp dışarı çıktım" dedi.

Öte yandan, 150 metre uzunluğunda ve 10 bin 782 grostonluk Ro-Ro gemisinin kurtarılması amacıyla bölgeye sevk edilen römorkör ve kurtarma botlarının çalışmaları sürüyor.