Oyak Çimento Grubu kârını yüzde 27 artırdı

OYAK Çimento Grubu, ilk 6 ay sonunda satışlarını yüzde 11, operasyonel karını yüzde 40, net karını yüzde 27 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - OYAK Çimento Grubu, ilk 6 ay sonunda satışlarını yüzde 11, operasyonel karını yüzde 40, net karını yüzde 27 artırdığını ve tüm kar marjlarında ciddi ilerleme sağlandığını bildirdi.

Oyak Çimento Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Çimento Endüstrisi'nin kapasite ve pazar lideri olarak faaliyetlerini 5 fabrikada, satışlarını 6 coğrafi bölgede sürdüren OYAK Çimento Grubu, verimlilik, yaratıcılık ve sürdürülebilir kar odaklılık ilkeleri ile çimento kullanım alanlarını geliştiren, ülke pazarında etkin rol oynayan, saygın ve lider bir topluluk olma vizyonu ile çalışmalarını sürdürmektedir" denildi.

Şirket bazında değerlendirmede ise Adana Çimento'da maliyeti düşürmeye yönelik çalışmalar sonucunda, geçen yılla benzer satış hasılatı ile daha yüksek kara ulaşıldığı, Mardin Çimento'da ise hız kesmeyen iç ve dış satışların etkisiyle sektörün lider karlılık oranlarının korunduğu belirtildi.

Açıklamada, Bolu Çimento'da canlanan talep ve yeni pazarlama anlayışıyla devreye alınan Ereğli Cüruf ve Cüruflu Çimento Öğütme Tesisinin iki katına çıkan karlılığın ana sebeplerinden olduğu vurgulandı. Ünye Çimento'nun dış pazarlara ek olarak iç talebin yükselmesiyle yüksek üretim ve sıfır stokla çalışıldığı ve tüm rakamlarda yükseliş sağladığı belirtilen açıklamada, Aslan Çimento'da pazara yakınlığın avantajı kullanılarak, OYAK yönetiminde yapılan tasarruflar ile geçen yılla kıyaslanamayacak sonuçlar elde edildiğine dikkat çekildi.

Yüzde 8 büyüme bekleniyor

Grubun 2011 öngörülerine ilişkin değerlendirmesi ise şöyle oldu:

"2011 yılına hareketli başlayan inşaat sektörü, konut ve altyapı yatırımlarının hız kesmemesi sayesinde canlılığını korumaktadır. İç pazarda çimento satışları yılın ilk 5 ayında, bir önceki yıla nazaran yüzde 12 büyümüştür. Yılın ikinci yarısında iç talebin sürmesi ve 2011'in çimento sektörüne yüzde 8 civarında büyüme getirmesi tahmin edilmektedir. OYAK Çimento Grubu, 2011 yılını rakiplerinin açık ara önünde bitirmeyi ve her zaman olduğu gibi kar dağıtımını üst seviyede tutmayı hedeflemektedir".

400 milyon TL yatırım planlanıyor

Açıklamanın yatırımlarla ilgili bölümünde ise OYAK Çimento Grubu'nun stratejik, çevre, verimlilik ve kapasite artışı başlıkları altında 2011-2014 dönemi için 400 milyon TL'nin üzerinde yatırım öngörüldüğü belirtilirken, filtrelerin teknolojinin izin verdiği en üst düzeye çıkarılması, atık kullanımının artırılması için tesis kurulması, atık ısıdan elektrik elde edilmesinin öne çıkan yatırım kalemleri olduğuna vurgu yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir