Oyak Renault, 3 milyonuncu motoru üretti

Genel Müdür Tunalıoğlu, üretilen 3 milyonuncu motorun Renault Grubu ve otomotiv sanayinde ulaştığı ve ulaşacağı başarıları göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Uluslararası pazarlarda satışa sunulacak elektrik motorlu Fluence ZE'nin seri üretim çalışmalarına hız veren OYAK Renault Otomobil Fabrikaları'nın, termik motor üretimini de bütün hızıyla sürdürdüğü ve 3 milyonuncu motorunu ürettiği bildirildi.

OYAK Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, OYAK Renault'un Bursa'daki üretim tesislerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, OYAK Renault Otomobil Fabrikaları'nın, kurulduğu günden günümüze otomobil üretiminin yanı sıra mekanik faaliyetlerini de gerçekleştiren, bu konuda yüksek yatırımlar yapan bir üretici olmanın ayrıcalığını bugün bir kez daha yaşadığını söyledi.

Tunalıoğlu, motor, vites kutusu ve şasi üretiminin meşakkatli işler olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bulunan otomobil üreticisi firmaların çoğunun faaliyet göstermediği bu alanda 40 yılı aşkın süredir faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. 3 milyonuncu motorumuz, OYAK Renault Mekanik Fabrikası'nın Renault Grubu içerisinde de Türk otomotiv sanayi içerisinde de ulaştığı başarıyı ve bundan sonra ulaşacağı başarıları göstermesi açısından çok önemlidir. Yeni projeler, yeni teknolojilerle çeşitlenen ve gelişen mekanik faaliyetlerimize emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir