Oyunu düşüren genel başkanlığı bıraksın

CHP Lideri Kılıçaradoğlu Başbakan'ın seçim sonuçlarına yönelik tahminine, oyunu düşüren genel başkanlığı bıraksın çıkışıyla karşılık verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonucuna yönelik sözleriyle ilgili olarak, "Kimin oyu düşerse o genel başkanlıktan istifa etsin. Yüreği varsa çıksın söyleyin meydanlarda 'AKP'nin oyu düşerse ben genel başkanlığı bırakacağım' desin. Ben de buradan söylüyorum. CHP'nin oyu düşerse ben genel başkanlıktan ayrılacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'taki patlama sonrası Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bugün cemevini ziyaret edeceğinin hatırlatılması üzerine  Kılıçdaroğlu, insanların karşılıklı birbirlerini ziyaret etmelerinin, görüşmelerinin güzel bir olay olduğunu belirtti.

Görmez'in ziyaretinin herkesi mutlu etmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ayrılmayı değil, birleştiren bir görev üstlenmiş oluyor. Bu da beni mutlu etti" dedi.

Teröre karşı ortak bir payda oluşturmalıyız

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'taki patlamada yaralanarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Bingöl'de olduğunu, 33 askerin şehit edildiği noktaya gittiğini belirterek, "Terör kimden, ne zaman gelirse gelsin hepimizin şiddetle reddetmesi, lanetlemesi gereken bir olay" diye konuştu.

Ayten Bal'ın bilincinin yerinde olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Güler yüzlü, ağrıları var. Yakında yoğun bakımdan çıkacağı ifade edildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim, ama terörle artık yüz yüze gelmek istemiyoruz. Bu ülkede terörün bitmesi lazım artık. Masum insanları teröre kurban etmek kime ne yarar sağlayacak. Sadece o çocuğun değil, ailenin de dramını düşünün. Bu çocuğun umutları vardı. Geleceği vardı. Neden bir ayağını yitirsin. Terör, hiçbir topluma yarar getirmemiştir. Hep terörle karşı karşıya kaldık. Acılarını yaşadık. Bu acılar sona ermeli. Yüreğinde insan sevgisi olan kişiler artık teröre karşı ortak bir payda oluşturmalı ve hepimiz nereden gelirse gelsin terörü lanetlemeliyiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir