Öz'den ilk açıklama

Olay savcı Zekeriya Öz, Twitter hesabından, " Görevden alınmam büyük bir şereftir" diye yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Görevden uzaklaştırılan Zekeriya Öz, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Zekeriya Öz, "Yürütmenin boyunduruğu altına girmiş bağımlı yargı tüm aşamalarıyla teşekkül etmiştir. Buhalde 16 yaşındaki çocuğun tutuklanması da beklenir. Hakaretten şüpheliyi gözaltına aldırmayan savcının sürülmesini yapan kurulun kendi iradesinden söz edilemez"dedi. Zekeriya Öz, ayrıca "Bir nar ağacı var bir de dar ağacı - Namerde nar düştü yiğide dar ağacı" sözlerini paylaştı.

"Görevden alınmam büyük bir şereftir"

Görevden uzaklaştırılan Zekeriya Öz, Twitter hesabından açıklamalarına devam etti. Zekeriya Öz, "Milletimin hakkını hırsıza yolsuza yedirmediğim için verdiğim mücadele sonucunda sürülmem ve görevden alınmam büyük bir şereftir."(DHA)

301220141335578088463_3.jpg

Savcı Akkaş: Tuzun koktuğu yerdeyiz

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2’nci Dairesi’nin hakkında 'görevden uzaklaştırma' kararı verdiği Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, "Bir yıl önce mitinglerde söylenen bir yıl sonra gerçekleşti. Ülkemize hayırlı olsun. Tuzun koktuğu yer burası" dedi.

HSYK 2’nci Dairesi’nin hakkında verdiği 'görevden uzaklaştırma' kararını telefonla arayan arkadaşlarından öğrendiğini belirten Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, adliye çıkışında açıklamada bulundu. Kararla ilgili fazla söylenecek bir şey olmadığını ifade eden Akkaş, "Hayırlısı olsun, fazla söylenecek bir şey yok. Beklenen bir sonuçtu. Bir yıl önce mitinglerde söylenen bir yıl sonra gerçekleşti. Ülkemize hayırlı olsun. Tuzun koktuğu yer burası" diye konuştu.

Kararın henüz kendisine tebliğ edilmediğini de söyleyen Akkaş, adliye önündeki açıklamasının ardından aracıyla oradan ayrıldı.

Savcı Akkaş, 17-25 Aralık operasyonunun ardından elinden dosyası alınarak Tekirdağ’a görevlendirilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir