Özal, Menderes ve Erbakan'a ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 24'üncü yılı dolayısıyla kabrini ziyaret etti. Erdoğan daha sonra Menderes ve Erbakan'ın kabirlerini de ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski başbakanlardan Adnan Menderes ve Necmettin Erbakan'ın kabirlerini ziyaret etti.

Topkapı'da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 24. yılı dolayısıyla düzenlenen törene katılan Erdoğan, daha sonra Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın naaşlarının bulunduğu anıt mezara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın kabirlerini ziyaretinin ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Merkezefendi'de bulunan Erbakan'ın kabrine geldi. 

Erdoğan'dan Özal mesajı 

Özal'ın vefatının 24'üncü yılı dolayısıyla bir mesaj da yayımlayan Erdoğan, Özal'ın milletin yetiştirdiği seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden biri olduğunu kaydederek, Özal'ın Türkiye'nin kalkınmasına katkıları, değerli icraat ve hizmetleriyle her zaman saygıyla yad edileceğini belirtti.

Erdoğan mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Seksenli yıllarda ülkemizde demokrasinin tekrar canlanmasında da önemli rol oynayan merhum Özal, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'a vefatının 24'üncü yıl dönümünde Allah'tan rahmet diliyor; kendisini saygıyla anıyorum."