Özbal Boru hisseleri borsada

Şirketin hisseleri "OZBAL" koduyla İMKB'de işlem görmeye başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş.'nin Borsada halka arzı tamamlanan 7 milyon lira nominal değerli payları, 4,10 TL baz fiyat ve ''OZBAL'' kodu ile İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.

Özbal Çelik Boru'nun 20 Temmuz 2011 tarihinde Borsa Birincil Piyasa'da halka arzı tamamlanan 7 milyon lira nominal değerli B grubu hamiline yazılı payların işlem görmeye başlaması nedeniyle İMKB'de tören düzenlendi.

Törene, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Özbal Çelik Boru Yönetim Kurulu Başkanı Yücehan Öztüre, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tufan Ballı, Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan Öztüre, Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Öztüre ve davetliler katıldı.

Yücehan Öztüre törende yaptığı konuşmada, borsa yatırımcılarının şirketlerine gösterdiği güvenden ve halka arzın en yüksek fiyattan gerçekleşmesinden son derece mutluluk duyduklarını söyledi.

Özbal Çelik Boru Mart ayında açılışı yapılan üçüncü fabrika yatırımıyla yıllık 75 bin ton olan üretimini 150 bin tona, istihdamı ise 256 kişiye çıkardı. 16 bin metrekare kapalı alana kurulan fabrika Türkiye'nin en yeni teknik altyapıya sahip spiral kaynaklı çelik boru üretim tesislerinden biri durumunda.

İMKB'nin KAP'ta yer alan Yeni Açılan Pazar duyurusunda, şirketin sermayesi 20 milyon 540 bin lira, halka açıklık oranı yüzde 34,08, fiyat marjı 3,69-4,51 lira aralığı olarak gösterildi. Şirketin işlem sırasına gönderilen emirlerde maksimum lot miktarı 10 bin adet olarak uygulanıyor.

Seansın son yarım saatine girilirken Özbal Boru hisseleri 3,83-4,09 lira aralığında alınıp satılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir