Özel: Şam ile derhal diyalog kurma ihtiyacı var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Şam rejimi ile derhal diyalog kurma ihtiyacı vardır. Türkiye sınırına yönelebilecek olan cihatçı saldırılara, sığınma görünümlü sızmalara karşı son derece dikkatli olunmalıdır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi. 

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel, Yargıtay Başkanı Cirit'in açıklamalarına yönelik olarak, "Bu sözlere kimse itiraz edemez. Söyleyen İsmail Rüştü Cirit olmasa, söyleyen bu dönemin Yargıtay Başkanı olmasa, söyleyen birkaç yıldır yaşadıklarımız olmasa. Kişisel olarak çay toplamaya gitmesi, olmayan düğmeleri iliklemeye çalışması, kuvvetler ayrılığını ayaklar altına alarak bir başka kuvvetin, yürütmenin ayağına kadar giderek açılışlar yapması kendini yürütmenin emrine sokması ayrı. Fransız gazeteciye Macron karar verdi, Deniz Yücel'i Alman Şansölyesi bir telefonla bıraktırdı. Brunson ev hapsine çıkması nereden çıktı? Cümle alem biliyor karşılıklı ülkeler Amerika ile Türkiye sorunu tarif etmeye çalışırken iletişim kazası, tercüme eksikliği diyorlar" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin yerel yöneticilerle ilgili sözlerine değinen Özel, "Belediye Başkanları'nı halk seçiyor. Belediye Başkanlarını sizin MYK toplantısı sadece aday gösteriyor. Gösterdiğiniz adayı halk seçince kamu görevlisi niteliği kazanıyor. Kamu görevi yapıyor, kamunun menfaatlerine aykırı bir şey yaparsa da İçişleri Bakanlığı'nın denetim ve vesayet yetkisi ortada. Partiler kamu görevlilerini geri çağıramazlar. Geri çağırma yetkisini Anayasa'da, yasada düzenlersin, çağıracaksa seçmen çağırır. Bir siyasi parti asla ve asla bir kamu görevini kazanmış kişileri parti kriterlerine göre seçmene sormadan geri çağıramaz, çekemez, düşüremez" şeklinde konuştu. 

Bahçeli'nin sözlerine yönelik olarak Özel, "Bahçeli'nin sözleri sınırı da aşar, haddi de aşar. Maksat buysa Devlet Bahçeli'nin de, Mehmet Özhaseki'nin de boyunu aşar. Bu sözlerin tamamını, hakaretlerin tamamını, iftiraların tamamını da sözleri söyleyen Devlet Bahçeli'ye ve sözleri referans alan Mehmet Özhaseki'ye iade ediyoruz" diye konuştu. 

Rus uçaklarının İdlib'i vurmasına yönelik olarak Özel, "Şam rejimi ile derhal diyalog kurma ihtiyacı vardır. Türkiye sınırına yönelebilecek olan cihatçı saldırılara, sığınma görünümlü sızmalara karşı son derece dikkatli olunmalıdır. Rusya, İran ve Şam ile etkin, koordinasyonlu ve diplomatik bir süreç derhal başlatılmalı ve aralıksız olarak yönetilmelidir. Türkiye'nin İdlib'te 12 tane gözetleme kulesi var. Rus uçakları İdlib'i vururken, yüreğimiz o 12 kuledeki Mehmetçik'in için cız etmektedir. Bu konuda derhal tedbir alınmalıdır" ifadelerini kullandı. 

CHP kendi adaylarıyla yerel seçimlere katılacağını aktaran Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir ittifak arayışı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi yönettiği ve halkın büyük bir memnuniyet duyduğu ve bütün Türkiye'nin örnek aldığı Belediyelerde aday gösterdiğinde ya da başarılı Belediye Başkanını yeniden aday gösterdiğinde ya da bizde olmayan bir belediyeye aday gösterdiğinde seçmenin tabanda bir ittifak yapıyor oluşu da gerçektir" dedi. 
Özel şöyle konuştu: 

"Yiğit düştüğü yerden kalkar. Biz Ankara ve İstanbul'u kaybettik. O günden sonra bugünkü iktidarın kadrolarının kamu gücünü ele geçirmek, oradan başlayan süreçten sonra bugüne kadar geldiler. Önümüzdeki seçimler yiğidin yerden kalkacağı ve nerede kalmıştı bu süreç. Ankara ve İstanbul alınacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir