'Özel sektör Türkiye'ye güven duymalı'

Eski TBMM Başkanı Şahin, 2017'nin istihdam seferberliği yılı ilan edildiğini, özel sektörün Türkiye'ye güven duyması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu'da katıldığı bir etkinlikte gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turizmde yaşanan kayıpları değerlendiren Şahin, "2014 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 41 milyondu ancak 2015 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 36 milyona indi, 2016 yılında yüzde 30 düzeyinde yine düşüş oldu. Bunun nedenleri var. Birkaç yıldır hemen sınırımızda Suriye'de bir iç savaş var." dedi.

Terör sebebiyle Türkiye'ye gelmeyi düşünenlerin seyahatlerini ertelediğini aktaran Şahin, "Bunları da eleştirecek değiliz. Ayrıca Suriye savaşı nedeniyle Rusya'yla bir uçak krizi yaşadık. Türkiye'ye çokça turist gelirdi Rusya'dan. Bu uçak krizi nedeniyle de özellikle 2015-2016'da turist sayısında ciddi bir azalma oldu. Geçtiğimiz yılın 15 Temmuz'unda çok hainane bir darbe girişimine Türkiye muhatap oldu. Eğer o darbe girişiminde bulunanlar ve arkasındaki güçler başarılı olsaydı Türkiye şimdi başka bir Türkiye olurdu." diye konuştu.

"Özel sektör Türkiye'ye güven duymalıdır"

İşsizlikle mücadelede önemli adımlar attıklarını ifade eden Şahin, "2017 yılı istihdam seferberliği yılı ilan edildi adeta. Devletimiz bir taraftan, kamu kuruluşları bir taraftan daha önceki yıllardan daha fazla istihdam sağlamak için kolları sıvadı ama bunlar yeterli değil. Mutlaka Türkiye'de eğer işsizliği makul seviyelere indirmek istiyorsak Türkiye'yi normalleştirmek, temel hak ve özgürlük alanında bundan 15 yıl önce başlatmış olduğumuz trendi kaldığı yerden devam ettirmek ve demokrasi standartlarını daha da yükseltmek durumundayız. Hedeflerimizden biri budur, bunun için özel sektör Türkiye'ye güven duymalıdır." şeklinde konuştu.

'İşsizlikte beklemediğimiz gelişmeler oldu''İşsizlikte beklemediğimiz gelişmeler oldu'

'Türkiye'nin 3 sorunu var''Türkiye'nin 3 sorunu var'

Bu konularda ilginizi çekebilir