Özelleştirme karşıtı 4 bin işçiden iş bırakma eylemi

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür işletmelerinde çalışan toplam 4 bin işçi, bir günlük iş bırakma eylemine gitti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Yatağan'da Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden İş) üyeleri, iş bırakma eylemi yaptı. 

Özelleştirme karşıtı eylemlerini sürdüren Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri bünyesinde çalışan Tes-İş ve Maden-İş sendikası üyesi işçiler, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun aldığı eylem planı kararı doğrultusunda bir günlük iş bırakma eylemine gitti. 

Yatağan Termik Santrali önündeki direniş çadırına gittiler

Yatağan Termik Santrali'nin önünde toplanan yaklaşık 500 enerji ve maden işçisi, saat 10.00 sıralarında santralin ana kumanda binasına doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak yürüyen işçiler, daha sonra 274 gün önce Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırına doğru hareket ettiler ve eylemlerini burada sürdürdüler. 

Direniş çadırı önünde bir açıklama yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun aldığı eylem planı çerçevesinde bir günlük iş bırakma eylemine gittiklerini söyledi. Dün gece 00.00-08.00 vardiyasıyla başlayan eylemin, bugün 16.00-24.00 vardiyasıyla sona ereceğini belirten Erçelik, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür işletmelerinde çalışan toplam 4 bin işçinin bugün iş bırakma eylemi yaptığını ifade etti. 

Türk-İş'e bağlı sendikalarda da 2 saat iş bırakma eylemi yapılacak

Erçelik, ayrıca yarın Türk-İş'e bağlı sendikaların örgütlü olduğu iş yerlerinde de 2 saat iş bırakma eylemine gidileceğini vurguladı. 

81 ildeki AK Parti teşkilatlarına yürüyecekler

18 Haziran'da ise 81 ildeki AK Parti teşkilatlarına yürüyüş düzenleneceğini aktaran Erçelik, basın açıklaması yapılıp, bir saat oturma eylemi gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir