Özok son yolculuğuna uğurlandı

TBB Başkanının cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kanser tedavisi gördüğü Amerika'da vefat eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı avukat Özdemir Özok, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Özok için TBB önündeki törenin ardından Kocatepe Camisi'nde tören yapıldı. 

Törende, Özok'un eşi Neşe Özok, kızları Ayşe Özok ve Ayça Özok Ener, TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler ile TBB Yönetim Kurulu üyeleri taziyeleri kabul etti.

Özok için kılınan cenaze namazına, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, AK Parti milletvekilleri Köksal Toptan, Kürşad Tüzmen ve Murat Başesgioğlu, CHP'li ve MHP'li milletvekilleri, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Danıştay Başsavcısı Yılmaz Çimen, Anayasa Mahkemesi üyeleri Osman Paksüt, Serruh Kaleli, HSYK, Danıştay, Yargıtay ve Askeri Yargıtay üyeleri, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Valisi Kemal Önal, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, çok sayıda eski bakan, milletvekili, baro başkanları ve avukatlar katıldı.    

Özok'un Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine avukat cübbesi konuldu. Törene katılanlar, Özok'un tabutunun başında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Özok'un özgeçmişi okundu.

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Özok ailesine başsağlığı dilerken, Özok'un eşi Neşe Özok ve kızları, "Siz de dikkatli olun, kendinize dikkat edin" dediler. Bunun üzerine Tüzmen de "Dikkat etmeye çalışıyorum" karşılığını verdi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Özok'un tabutu cenaze aracına konuldu. Bu sırada cenazeye katılanlar, alkışlar ve karanfillerle Özok'u son yolculuğuna uğurladı.

Daha sonra, cenaze aracının arkasında kortej oluştu. Önünde Özok'un eşi, kızları ve TBB yönetiminin yer aldığı kortej, Mithatpaşa Caddesi'nden Süleyman Sırrı Sokak'a kadar uzadı. Yürüyüş sırasında katılımcılar ile çevredeki vatandaşların alkışladıkları görüldü.

Bu arada, Kocatepe Camisi'ndeki cenaze namazı sırasında geniş güvenlik önlemleri alındığı, minareler ve çevredeki yüksek binalarda polislerin görev yaptığı gözlendi. 

Özdemir Özok'un cenazesi daha sonra Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir