Öztürk ifade vermek istiyor

Taraf gazetesinde yayımlanan belgeye ilişkin Serdar Öztürk'ün avukatı, müvekkilinin askeri savcılığa ifade vermesi için talepte bulunduklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL -  "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan Serdar Öztürk'ün avukatı Hasan Gürbüz, müvekkilinin Taraf gazetesinde yayımlanan belgeye ilişkin askeri savcılığa ifade vermesi için talepte bulunduklarını ifade etti. 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürbüz, söz konusu belgeyle ilgili askeri savcılığın imza incelemesi yaptıracağını ve bu inceleme sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Gürbüz, "Bu belgenin TSK'ya ait olması mümkün olmadığı gibi gerçek olması da mümkün değildir. Serdar Öztürk'ün askeri savcılığa ifade vermesi için talepte bulunduk. Ankara'da meslektaşlarım bu başvuruyu yaptı" ifadelerini kullandı.

Soruşturmadaki kısıtlama kararından dolayı bir şey göremediklerini ileri süren Hasan Gürbüz, şöyle devam etti:

"Serdar Öztürk'ün avukatlık bürosunda bulunun delillerin mühürlendiği, sonra da terörle mücadelede bunların açıldığı konusu da kanunsuzdur. Avukat bürosunda yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerin ne şekilde açılacağı hususu kanunla düzenlenmiştir. Mühürlenen delil torbasının Beşiktaş'taki nöbetçi hakim huzurunda açılması gerekiyordu. Bu yasaya aykırıdır."

Albay Dursun Çiçek'in ifade vermeyecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, "Ergenekon" soruşturması kapsamında, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ifade vermeyeceğini bildirdi.

Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dursun Çiçek'in ifadesini imza örneklerini değerlendirdikten sonra alacağız" dedi.

"Gerektiği gibi işbirliği yaparız"

Çolakkadı, askeri savcılıkla devamlı işbirliği içinde olduklarını belirterek, "Burada bir ayrılık yok, güvenmeme gibi bir durumumuz yok. Gerektiği gibi işbirliği yaparız" dedi.

Çolakkadı, dün Genelkurmay Askeri Başsavcısı'nın gelerek kendileriyle görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bu olayla ilgili soruşturma başlattılar. Dolayısıyla bu soruşturma kapsamında karşılıklı görüş ve belge alışverişi için görüşme yaptık. Genelkurmay Askeri Savcılığı, belgede adı geçen albayın ifadesini ve imza örneklerini alarak kriminal incelemeye göndermiş. Gerekirse Adli Tıp Kurumu'nda incelenebilir. Esas olan imza karşılaştırması olduğu için imza örnekleri bize de gönderilecek. Bu nedenle ifadesinden şu an için vazgeçtik."

"Bu yüzden Albay Dursun Çiçek'in ifadesini imza örneklerini değerlendirdikten sonra alacağız. Bugün ifade vermeye gelmeyecek" diyen Çolakkadı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca, Türkiye'de savcılıklar birbirine benzer iş yapıyor. Daha önce de askeri savcılar defaatle gelip gittiler. Savcılık olarak askeri savcılıkla devamlı işbirliği içindeyiz. Burada bir ayrılık yok, güvenmeme gibi bir durumumuz yok. Gerektiği gibi işbirliği yaparız."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Çolakkadı, inceleme sonuçlarının ellerine ulaşmasının ardından ifadeye başvurmanın daha gerçekçi olduğunu sözlerine ekledi.