Özyeğin, girişimciyi TÜBİTAK’a hazırlıyor

Özyeğin Üniversitesi, TÜBİTAK’ın 1512-Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’nın uygulayıcılarını belirlemek üzere ilk kez bu yıl uygulamaya geçtiği BİGG, Bireysel Genç Girişim 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş çağrısına seçilme başarısını gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugüne kadar önemli girişim fikirlerinin hayat bulmasına destek veren Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi çatısı altında yer alan Girişim Fabrikası, bilgi birikimi ve uzmanlığıyla yürüteceği BİGG-Bireysel Genç Girişimci Hızlandırma Programı ile TÜBİTAK’ın 1512-Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında vereceği 150.000 TL hibeden yararlanmak isteyen girişimcilerin 1. Aşama başvurularını kabul edecek. 

TÜBİTAK’a başvuracak girişimciler için özel eğitim programı 
BİGG-Bireysel Genç Girişimci Hızlandırma Programı ile girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerini desteklemeyi hedefleyen TÜBİTAK, bu yıl program kapsamında verilecek hibeler için başvuruları doğrudan almayacağını, başvuruları yetkilendirdiği uygulayıcı kuruluşlar üzerinden alacağını açıklamıştı. 

Girişim Fabrikası, BiGG-Bireysel Genç Girişimci Hızlandırma Programı’na başvuracak girişimcilere 3 hafta sürecek mentorluk ve eğitim odaklı İş Modeli yazım desteği sunacak. Proje kapsamında ilk yıl 3 hafta sürecek 2 programda toplam 40 girişime destek verilecek. Programda başarılı bulunan girişimciler 2. aşama için hibe almaya aday olarak TÜBİTAK’a yönlendirilecek. Ek olarak, program öncesinde Girişim Fabrikası’nda 5 adet ücretsiz tanıtım eğitimi de düzenleniyor. 

ozyegin-univ.jpgÖzyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de girişim dendiğinde akla ilk gelen üniversitelerin başında olmanın mutluluğunu yaşadıkları bir dönemde, Türkiye'de girişim fikirlerinin hayat bulması için marka konumuna ulaşmış olan Girişim Fabrikası gibi bir değere sahip olmanın kendilerine büyük güç verdiğini belirtti.

Gençtürk, "Yaklaşık 2 yıl önce, Girişim Fabrikası olarak bizim de içinde bulunduğumuz küçük bir girişimcilik ekosistem ekibi olarak Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a sunduğumuz 3 öneriden birisi TÜBİTAK girişimci değerlendirmelerinin üniversite ve kuluçka merkezlerine devredilmesiydi. TÜBİTAK'ın daha önce sadece akademisyenler tarafından yürütülen başvuru değerlendirme dönemini, girişimcilik ekosisteminin aktif oyuncusu olan kurumların desteğini de katarak bir “süreç" haline dönüştürmesi ve bu yeni sürece pazarın da hızlı cevap vermesi büyük bir adım. Bulunduğu bölgede aktif olan ve son yıllarda Türkiye sınırları dışına taşıdığımız markamız Girişim Fabrikası'nın, TÜBİTAK gibi referans alınan bir kurum tarafından “Uygulayıcı Kuruluş” seçilmesi bu ekosistemdeki 4 yıllık tecrübemizin bu şekilde olumlu sonuçlar verdiğini görmek bize büyük güç veriyor.” şeklinde konuştu.

ihsan-elgin.jpg2.jpg10 Ağustos 2015 tarihine kadar sürecek başvurulara yoğun bir ilgi beklediklerini, TÜBİTAK gibi Türkiye'nin en köklü ve değerli kurumlarından birinin girişimcilere vereceği hibe programının uygulayıcısı olarak seçilmelerinin önemli bir başarı olduğunu belirten Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin ise, "Programa katılan girişimciler deneyimli mentorların geri bildirimleri sayesinde iş fikirlerini müşterilerle birebir test edip bu bildirimler ile iş modellerini oluşturuyorlar. Programın en önemli kazanımlarından birisi de girişimcilerin ‘ürün geliştirme odaklı’ olmaktan ‘iş geliştirme odaklı’ olma yolunda hızlı bir değişim sürecine girmeleri." şeklinde konuştu.

Başvurular Girişim Fabrikası üzerinden alınıyor
TÜBİTAK’ın bu desteğinden yararlanmak isteyen girişimcilerin ilk aşamada 10 Ağustos 2015 tarihine kadar www.girisimfabrikasi.com/bigg adresine başvurularını yapmaları gerekiyor.